E-Devlet üzerinden SSK-SGK borç sorgulama

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet üzerinden SSK-SGK borç sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 10:24

E-Devlet ile SSK-SGK prim borcunuzu öğrenmek artık çok kolay. E-Devlet şifreniz ile SSK-SGK prim borcunuzu hızlı bir şekilde sorgulayabilirsiniz. E-Devlet şifresi nasıl alınır? SSK-SGK borç sorgulama E-Devlet üzerinden nasıl yapılır?

Haberin Devamı

E-Devlet üzerinden SKK-SGK prim borcunuzu sorgulamak için öncelik olarak E-Devlet şifresine sahip olmanız gerekir. SSK-SGK prim borcunun şifresiz olarak sorgulama sistemi kaldırılmıştır. Sorgulamalar sadece E-Devlet üzerinden gerçekleşmektedir.

ŞİFRESİZ BORÇ SORGULAMA UYGULAMASINA NE OLDU?
Vatandaşlar SGK prim borcu sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde yapabiliyorlardı. Ancak şifresiz olarak yapılan online web tahsilat sistemi kullanıcılara kapatıldı. Bu nedenle hem borç sorgulamalarınızı hem de diğer işlemlerinizi E-Devlet üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

E-Devlet üzerinden SSK-SGK borç sorgulama


E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
TC Kimlik Numaranız ile başvurduğunuz PTT Merkez Müdürlükleri veya yetkili şubelerden şifrenizi 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresinden TC Kimlik Numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaparak SSK-SGK borç sorgulama işlemlerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

SSK-SGK BORÇ SORGULAMA NASIL YAPILIR?
E-Devlet şifresi ile SGK (4B) borç sorgulama işleminiz için aşağıda verilen linke tıklamanız gerekmektedir.
E-DEVLET ÜZERİNDEN SSK-SGK BORÇ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ! 
İlk olarak;
- Linke tıkladıktan sonra açılan pencerede "Kimliğimi Şimdi Doğrula" butonuna tıklayınız
- Kimliğinizi doğrulayıp işleminize devam edebilmek için TC Kimlik Numaranızı ve E-Devlet şifrenizi giriniz.
- Girdiğiniz bilgilerin doğru bilgiler olduğundan emin olduktan sonra “Sisteme Giriş Yap” butonuna tıklayınız. SGK (4B) borç sorgulama işleminiz tamamlanmış olacaktır.