E-Devlet üzerinden SGK 4A Hizmet Dökümü alma | E-Devlet ile işe giriş tarihi öğrenme

Güncelleme Tarihi:

E-Devlet üzerinden SGK 4A Hizmet Dökümü alma | E-Devlet ile işe giriş tarihi öğrenme
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2015 11:05

E-Devlet üzerinden SGK 4A Hizmet Dökümü almak çok pratik. E-Devlet şifreniz ile 4A hizmet dökümünüzü alarak işe giriş tarihiniz rahatlıkla öğrenebilirsiniz. E-Devlet şifresi ile 4A Hizmet Dökümü nasıl alınır? E-Devlet ile işe giriş tarihi nasıl öğrenilir?

Haberin Devamı

E-Devlet şifresi ile SGK 4A Hizmet Dökümü almak çok hızlı. E-Devlet şifreniz ile 4A hizmet dökümünüzü alarak işe giriş tarihiniz rahatlıkla öğrenebilirsiniz. İşe giriş tarihinizi öğrenmeniz, ne zaman emekli olacağınızı öğrenmeniz için çok önemli bir basamaktır.

E-Devlet üzerinden SGK 4A Hizmet Dökümü alma | E-Devlet ile işe giriş tarihi öğrenme

E-DEVLET ŞİFRESİ NASIL ALINIR?
TC Kimlik Numaranız ile başvurduğunuz PTT Merkez Müdürlükleri veya yetkili şubelerden şifrenizi 2 TL karşılığında temin edebilirsiniz. www.turkiye.gov.tr adresinden TC Kimlik Numaranız ve şifreniz ile sisteme giriş yaparak istediğiniz 4A Hizmet Dökümüne sahip olabilirsiniz.

SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?
Öncelikli olarak E-Devlet üzerinden aşağıda linkini verdiğimiz 'Sosyal Güvenlik Kurumu' bölümünün 4A Hizmet Dökümüne giriş yapmalısınız.
SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ!
-Giriş yaptıktan sonra e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı sistemdeki ilgili alanlara yazınız.
-Açılan sayfanın üst tarafında bulunan bölümlerden işlem yapmak istediğinizi seçiniz ve hizmet dökümünüzü sorgulamanızı yapınız.
-Dilerseniz 4A Hizmet Dökümü işleminizin bir kopyasını alabilirsiniz.

Haberin Devamı

E-DEVLET İLE İŞE GİRİŞ TARİHİ NASIL ÖĞRENİLİR?
SGK işe giriş tarihinizi öğrenmeniz, bazı resmi evraklarda ve hesaplamalarda ihtiyacınız olan önemli bir bilgidir. SGK işe giriş tarihiniz sizin hangi yasalarla, hangi şartlarla emekli olabileceğinizi belirleyebilen önemli bir bilgidir. Bu bilgiye E-Devlet üzerinden SGK 4A hizmet dökümü alma kısmından ulaşabilirsiniz. İşe giriş tarihiniz 4A hizmet dökümünüzün alt kısmında yer almaktadır.

E-Devlet üzerinden SGK 4A Hizmet Dökümü alma | E-Devlet ile işe giriş tarihi öğrenme


SGK İŞE GİRİŞ TARİHİ SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Hizmet dökümünüzün üzerinde yer alan "Dönem / Ay" kısmının altında yazan tarih işe başladığınız tarihtir. Örneğin "199003" yazıyorsa bu 1990 yılının üçüncü ayı yani Mart ayı demektir.
SGK 4A HİZMET DÖKÜMÜNÜZÜ ALMAK İÇİN TIKLAYINIZ! 

Haberin Devamı

SSK HİZMET DÖKÜMÜ NEDİR?
SGK ve SSK prim borçlarının ödenmesi, yıllarca özel sektöre hizmet veren tüm kişilerin kanuni hakkıdır. Prim ödemeleri çalışılmış olan her gün için ödenmesi gerekir. Firma kapsamında sigortasız personel çalıştırmak kanunen bir suçtur. Bu yüzden hangi sektör olursa olsun personel istihdam eden her firma mutlaka çalışanlarının SSK primlerini aksatmamalıdır. İşe aldığı gün itibari ile gerekli mercilere bildiride bulunarak, sosyal haklardan yararlanmalarına imkân sağlanmalıdır. Sigortasız işçi çalıştırmak bir suçtur. Fark edilmesi durumunda cezaları ağır olabilir.