DGS ek tercih ne zaman yapılacak? 2022 DGS ek yerleştirme kontenjanları ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

DGS ek tercih ne zaman yapılacak 2022 DGS ek yerleştirme kontenjanları ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2022 07:12

DGS ek tercih yerleştirme taban puanları ve kontenjanları adayların gündeminde yer almaya devam ediyor. DGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından yükseköğrenim programlarına yerleşemeyenler ek tercihleri beklemeye başladı. DGS ek tercih yerleştirme süreci ise DGS ilk kontenjan ile yerleşen adayların üniversite kayıtlarını tamamlamasıyla başlayacak. Peki, DGS ek tercih kontenjanları ve taban puanları ne zaman açıklanacak? İşte, o konuyla ilgili detaylar.

Haberin Devamı

DGS ek yerleştirme taban puanları, üniversiteli olmak isteyen pek çok öğrencinin gündeminde yer alıyor. DGS ek yerleştirme süreci kapsamında bir kez daha şansını değerlendirmek isteyen adaylar, ÖSYM tarafından açıklanacak taban puanlara kilitlenecek. Ancak henüz taban puan ve kontenjanlar ile ilgili bir açıklama gelmedi. 

DGS EK TERCİHLERİ NE ZAMAN?

DGS ek tercih tarihleri hakkında henüz açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz yıl DGS tercih sonuçları 14 Eylül’de açıklandı. Ek tercihler ise 15 Ekim tarihinde alınmaya başlandı ve 21 Ekim günü saat 23:59’da sona erdi. 

DGS sonuçlarına göre yapılan yerleştirme sonunda adayların tercih etmemesi veya yerleştirilmesi yapılan adayların kayıt için başvurmaması nedeniyle boş kalan kontenjanlar için gerek duyulduğu takdirde Yükseköğretim Kurulu kararı ile ÖSYM tarafından merkezî olarak ek yerleştirme yapılacaktır. Adaylar, 2022-DGS Ek Yerleştirme Boş Kontenjanları ile tercih işlemlerini hangi tarihler arasında yapacaklarını ÖSYM'nin internet sitesinden öğreneceklerdir.

Haberin Devamı

2022-DGS merkezi yerleştirmede bir yükseköğretim programına yerleştirilmiş olan adaylar, ek yerleştirmede tercih yapma hakkına sahip değildir. Ek yerleştirmede tercih yapabilmek için, 2022-DGS’ye girmiş ve 2022-DGS merkezî yerleştirme ile hiçbir programa yerleştirilmemiş olmak gerekir.

Haberle ilgili daha fazlası: