Depremzedelere balıkçı desteği ne zaman yatacak, ne kadar? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan açıklama!

Güncelleme Tarihi:

Depremzedelere balıkçı desteği ne zaman yatacak, ne kadar Cumhurbaşkanı Erdoğandan açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2023 23:16

Afetzedelere balıkçı desteği ile ilgili Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar geldi. 2023-2024 su ürünleri av sezonu açılış programında konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Afet bölgesi ilan edilen illerde zayi olan Balık yumurtaları yavru, porsiyonluk ve anaç balıkları için 2 ay içerisinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz. " diyerek ödeme tarihlerini duyurdu. Afet bölgesinde balıkçılık yapan vatandaşlar ödemelerini eylül başında alacak. Peki, depremzedelere balıkçı desteği ne zaman yatacak, ne kadar? İşte, o konu hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

Depremzede balıkçılara destek ödemesi açıklaması Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan geldi. Av sezonu açılış törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzede balıkçılara 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteklerin ödenmeye başlanacağını söyledi.

DEPREMZEDE BALIKÇI DESTEĞİ NE ZAMAN YATACAK?

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023-2024 su ürünleri Av Sezonu açılış programında konuştu. Destek ödemelerine değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan şunları söyledi;
Su ürünleri avcılarına ve üreticilerine indirimli kredi sağlıyoruz. Sektörümüzü 2002'den beri 23,2 milyar liralık sübvansiyonlu krediyle destekledik. Küçük ölçekli kıyı balıkçılarımızı da unutmadık. 12 metreden küçük gemisi olan 14 binden fazla kıyı balıkçılarımıza da sahip çıkıyoruz. Bugüne kadar 313 milyon lira kıyı balıkçımıza ödeme yaptık.

Haberin Devamı

Depremzede balıkçılarımızı kaderine terk etmedik. Deprem bölgesinde yaşayan ve gelir kaybı yaşayan balıkçılarımıza destek veriyoruz. Yarın itibariyle 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesabına yatırıyoruz. Afet bölgesi ilan edilen illerde zayi olan Balık yumurtaları yavru, porsiyonluk ve anaç balıkları için 2 ay içerisinde destekleme ödemelerini gerçekleştireceğiz.