DD geçer mi? DD harf notu karşılığı kaç puan?

Güncelleme Tarihi:

DD geçer mi DD harf notu karşılığı kaç puan
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2023 11:39

DD geçer mi ve harf notu karşılığı kaç puan sorusu pek çok vatandaşın gündemini oluşturuyor. Üniversitede yapılan vize ve final sınavları sonrasında açıklanan sonuçların derecelendirmesi açısından önem arz eden harf notları, bazı durumlarda kafa karışıklığı yaratabilmektedir. Peki, DD ile geçilir mi? İşte, o konu hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

DD ile geçilir mi sorusu sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte öğrencilerin gündem konuları arasında yer alıyor. DD ile geçilir mi sorusuna cevap ise değişkenlik gösteriyor. Peki, DD ile geçilir mi? İşte, o detaylar

DD İLE GEÇİLİR Mİ?

DD, üniversitedeki puanlama sistemine göre değişiklik göstermektedir. Bazı üniversitelerde DC+ ile şartlı geçiş sağlanırken, bazı üniversiteler ise şartlı geçiş puanını DD+ olarak belirleyebilmektedir. Dolayısıyla bu durum üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterebilmektedir.

Konuyla ilgili detaylı bilgiyi, üniversitenizin resmi internet sitesi üzerinden ya da öğrenci işlerinden edinebilirsiniz.

DD HARF NOTU KAÇ?

DD harf notu, çan eğrisi gibi puanlama sistemleri dolayısıyla değişkenlik gösterebilmektedir. Dolayısıyla DD harf notu için bir puan belirlemek mümkün değildir.

Haberle ilgili daha fazlası: