DASK ödemeleri nereye, hangi bankaya yapılıyor? DASK hasar ödemesi sorgulama bilgileri

Güncelleme Tarihi:

DASK ödemeleri nereye, hangi bankaya yapılıyor DASK hasar ödemesi sorgulama bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2023 10:15

DASK hasar ödemeleri hangi banka üzerinden yapılacağı ile merak ediliyor. Hasar ödemelerinde yıkık, ağır, orta ve hafif olmak üzere 4 farklı seviyede ödeme yapan DASK, tespit sürecinin tamamlandığı konut sahiplerinin hesaplarına meblağları yatırmaya başladı. Peki, DASK ödemeleri nereye, hangi bankaya yapılıyor ve hasar ödemesi sorgulama işlemi nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

DASK hasar ödemeleri için süreç hakkında detaylar belli oldu. Hasar ödemeleri ve hasar ödeme sorgulama işlemleri, DASK aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.

- Hasar ödemeleri hangi banka üzerinden yapılıyor?

Vakıfbank aracılığı ile yapılıyor. DASK, hasar ödeyeceği sigortalının telefonuna SMS gönderip hasarın ödendiğine dair bilgilendiriyor; sigortalı Vakıfbank şubesine gidip kimlik bilgileriyle hasarını alıyor.

- SMS bilgilendirmesi yapılmadı, hasarımın ödenip ödenmediğini nasıl öğrenebilirim?

Sigortalı, Vakıfbank şubesine giderek, kimlik bilgileri ile hasarının ödenip ödenmediğini öğrenebiliyor. Ayrıca DASK’ın internet sitesinden (dask.gov.tr) ‘hasar sorgulama’ ekranı üzerinden de sorgulayabilirsiniz. Sorgulamada ‘ödeme yapıldı’ ibaresi gördüğünüzde bankadan hasarınızı alabiliyorsunuz.

Haberle ilgili daha fazlası: