Çumra Belediyesi hangi partide, Çumra Belediye Başkanı hangi partiden seçildi? 2019 yerel seçim sonuçları

Güncelleme Tarihi:

Çumra Belediyesi hangi partide, Çumra Belediye Başkanı hangi partiden seçildi 2019 yerel seçim sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 23:27

Çumra Belediye hangi partide? 31 Mart yerel seçim sonuçları beklenirken hali hazırda Konya'nın Çumra Belediyesi'nin hangi partide olduğu merak edilip araştırılıyor. Ayrıca 31 Mart 2019 seçimleri sonrası seçilen Çumra Belediye Başkanı'nın hangi partiden seçildiği de merak edilip araştırılanlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. İşte Çumra Belediyesi ile ilgili merak edilen soruların cevabı...

Haberin Devamı

Çumra‎ Belediyesi'nin hangi partide olduğu 31 Mart 2024 yerel seçimleri öncesinde merak edilip araştırılıyor. Özellikle Çumra sakinleri şuan ilçe belediyesinin hangi partide olduğu bilgisini sorgulatıyor. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 2019 yerel seçimlerinde Çumra‎‎'de seçmenler 161 sandıkta oy kullandı. Peki, Çumra Belediye Başkanı hangi partiden seçildi? İşte Çumra‎ 2019 yerel seçim sonuçları...

ÇUMRA BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Çumra Belediyesi için 41 bin 632 seçmen oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda yüzde 67,69 oy oranı ve 26 bin 922 oy sayısıyla belediye seçimini AK Parti kazandı.

ÇUMRA BELEDİYE BAŞKANI HANGİ PARTİDEN

31 Mart 2019 yerel seçimlerini kazanarak Çumra Belediye Başkanı seçilen Halit Oflaz 2020 yılı Ağustos ayında koronavirüs tedavisi devam ederken 46 yaşında hayatını kaybetti. Oflaz'ın hayatını kaybetti üzerine Belediye Meclis'i tarafından Meclis Üyesi Recep Candan Çumra Belediye Başkanı seçildi. AK Parti üyesi olarak seçime giren ve Çumra Belediye Meclis Üyesi seçilen Candan 2024 yılı itibarıyla AK Parti üyeliğini sürdürmektedir. 

Haberin Devamı

RECEP CANDAN KİMDİR?

1966 yılında Çumra’da yedi kardeşin altıncısı olarak doğdu. Çumra Merkez Atatürk İlkokulunu 1978 yılında bitirdi. Aynı yıl başladığı Çumra İmam Hatip Ortaokul ve Lisesinden 1985 yılında mezun oldu. 1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandı ve 1989 yılında buradan mezun oldu. 1990 yılında Çumra’da avukatlık stajını tamamladı ve halen Çumra’da Avukatlık görevi yapmaktadır. Recep Candan 1992’de  Milli Gençlik Vakfının İlçe Başkanlığı görevine getirildi. Bu göreve 28 Şubatta Milli Gençlik Vakfı kapatılana kadar devam etti. 1994 yılında yapılan mahalli seçimlerde Refah Partisinden Belediye Meclis Üyeliğine seçildi.

1999 yılında Refah Partisinin kapatılmasından sonra kurulan Fazilet Partisinden yine Belediye Meclis Üyeliğine seçilen Recep Candan, daha sonra Fazilet Partisinin de kapatılması ve Ak Partinin kurulmasından sonra Fazilet Partisinden seçilen meclis üyeleri olarak Ak Partiye Meclis Üyeliğine geçti. 2019 mahalli seçimlerinde Belediye Meclis Üyeliğine 1. sıradan seçildi. Çumra Belediye meclisinde 1. Başkan vekilliği ve İmar komisyonu üyeliği görevlerinde bulundu. Aynı şekilde Konya Büyükşehir Belediye Meclis Üyeliği ve Konya Büyükşehir Belediyesi Encümen Üyeliği görevlerinde bulundu. Recep Candan evli ve 3 çocuk babasıdır.

Haberin Devamı

Konya Çumra seçim sonuçları

Konya Seçim Sonuçları

Seçim Sonuçları 2024

Seçim Sonuçları

Haberle ilgili daha fazlası: