Cuma günü satılan hisse senedi ne zaman hesaba geçer? BİST hisse senedi satış bilgileri

Güncelleme Tarihi:

Cuma günü satılan hisse senedi ne zaman hesaba geçer BİST hisse senedi satış bilgileri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2023 11:45

Hisse senedi satışı kaç günde hesaba geçer sorusu, elinde bulunan hisse senetlerine satış emri vermek isteyen vatandaşların gündeminde yer alıyor. Bankalar ya da yatırım şirketleri aracılığıyla yapılan satışlarda Takasbank aracılığıyla gerçekleşen hisse işlemleri, yatırımcıya aynı gün içerisinde nakit imkanı sunmamaktadır. Peki, Cuma günü hisse senedi satışında para ne zaman, kaç günde hesaba geçer? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Satılan hisse ne zaman hesaba geçer sorusu merak ediliyor. Hisse senetleri ile ilgili işlem yapanlar, hisse senedi satışında paranın hesaba ne zaman geçeceğini merak ediyor. İşlem gerçekleştikten sonra para hesaba hemen geçmiyor. Bunun için belirlenen şartlar mevcut. Peki Cuma günü hisse senedi satışında para hesaba ne zaman geçer? İşte konuyla ilgili detaylar...

HİSSE SENEDİ SATIŞINDA PARA HESABA NE ZAMAN GEÇER?

Mevzuat gereği, alış emirlerinde hisse senetleri, satış emirlerinde ise satış bedelleri işlem borsada gerçekleştikten sonraki 2. işgünü (takas günü) içerisinde yatırım hesabına geçmektedir.

İstanbul Takas ve Saklama Bankası A.Ş (Takasbank), Borsa İstanbul bünyesinde mevcut piyasalarda gerçekleşen menkul kıymetler ile ilgili işlemlerin nakit ve menkul kıymet takasını sonuçlandırmak üzere yetkilendirilmiş merkezi takas kuruluşudur. Yatırımcıların aldıkları ya da sattıkları hisse senetleri 2 gün boyunca burada saklanmaktadır. Takas günü ise T+2 şeklinde, işlemi izleyen ikinci iş günüdür. Yani söz konusu hisse senedi ile ilgili işlem gerçekleştikten 2 gün sonra para hesaba geçer.

Haberin Devamı

CUMA GÜNÜ SATILAN HİSSE SENEDİ NE ZAMAN HESABA GEÇER?

Hisse senedinin satışı Cuma günü verilmişse, Salı günü hesaba geçmesi muhtemeldir. Ancak arada resmi tatil bulunması halinde bu süreç tatil sonrasına sarkabilir.

Haberle ilgili daha fazlası: