Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek... Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir?

Güncelleme Tarihi:

Çiftçi Kayıt Sistemine başvurular e-Devlet üzerinden yapılabilecek... Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 16:33

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olan Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), başvuruları başlıyor. Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Üreticilerimiz, desteklemeler için tüm başvuruları, bizzat başvurarak değil; e-Devlet üzerinden zahmetsizce yapabilecek. 2 milyon 171 bin 646 çiftçimizin yer aldığı Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) başvuruların, e-Devlet üzerinden gerçekleştirilerek üreticimize emek ve zaman tasarrufu sağlayacak sistemi, bugün gece yarısı 00.00’dan itibaren hizmete açıyoruz" dedi. Peki, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) nedir? Nasıl başvuru yapılır?

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının e-Devlet üzerinden yapılacağına dair açıklama yaptı. Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), başvuruları bundan böyle e-Devlet üzerinden yapılacak. İşte, Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurular hakkına bilgi...

ÇİFTÇİ KAYIT SİSTEMİ NEDİR?

Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS), Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanıdır.

ÇKS, tarımsal desteklemelerin izlenebilir, denetlenebilir, raporlanabilir ve sorgulanabilirliğinin sağlanmasını; doğru ve sağlıklı değerlendirilmelerin yapılabilmesi için çiftçi bilgilerinin merkezi bir veri tabanında toplanmasını zorunlu kılan bir kayıt sistemidir.

ÇİFTÇİ KAYIT BELGESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Haberin Devamı

Çiftçi Kayıt Belgesi başvuruları 1 Ekim’den itibaren türkiye.gov.tr üzerinden yapılabilecek.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYIN

Haberle ilgili daha fazlası: