Çayeli Belediyesi hangi partide? Rize Çayeli Belediye Başkanı kimdir? 2019 Çayeli yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Çayeli Belediyesi hangi partide Rize Çayeli Belediye Başkanı kimdir 2019 Çayeli yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2024 01:51

Çayeli Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Rize ilçelerinden olan Çayeli'de 2019 yılında toplam 14.471 seçmenden 11.551'i oy kullandı. Peki, Çayeli Belediyesi hangi partide? Rize Çayeli Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Çayeli yerel seçim sonuçları...

Haberin Devamı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Türkiye sandık başına gidecek. Oy verecek olan seçmenler, yaşadıkları ilçe belediyesinin hangi partide olduğunu araştırıyor. Çayeli Belediyesi hangi partide? sorusu da gündeme geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 2019 yerel seçimlerinde Çayeli'de kullanılan geçerli oy sayısı 11.201 oldu. İşte, Çayeli 2019 yerel seçim sonuçları...

ÇAYELİ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Çayeli'de 11.551 seçmen oy kullandı. Yapılan seçimler sonucunda %49.65 oy oranı ve 5.562 oy sayısıyla belediye seçimini MHP kazandı.

ÇAYELİ BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI ÇİFTÇİ KİMDİR?

1969 Çayeli doğumlu olan İsmail Hakkı Çiftçi, İlköğretimini Çayeli'nde, Orta ve Lise öğrenimini İstanbul’da tamamladı.

Haberin Devamı

Üniversite eğitimine ODTÜ’de başladı. İngilizce eğitimi aldıktan sonra İ.Ü. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü’nde Lisans eğitimi aldı. C.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Yönetim ve Organizasyon Bilimi dalında “İşletmelerde Yönetim İşlevleri ve Çay İşletmeleri’nde bir araştırma” konulu Yüksek Lisans Tezi çalışmasını tamamladıktan sonra Marmara Üniversitesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümünü okudu.

1996 yılında ticarete atıldı ve Gıda ve Gayrimenkul sektöründe kendi işiyle meşgul oldu. Siyasî hayatına 2002 yılında başladı. Sırasıyla Kurucu İlçe Başkanlığı görevinde bulunduktan sonra 2005 yılında ticarete yeniden döndü. Katı Atık Yönetimi konusunda çevre mühendisleri ile beraber çeşitli çalışmalar gerçekleştirdikten sonra Sivil toplum örgütlerinde, çeşitli vakıf ve derneklerde yöneticilik yaptı.

2019 yılında gerçekleşen yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisinden Çayeli Belediye Başkanı seçilen İsmail Hakkı ÇİFTÇİ evli ve üç çocuk babasıdır.