Çankırı Merkez Belediyesi hangi partide? Çankırı Merkez Belediye Başkanı kimdir? 2019 Çankırı Merkez yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Çankırı Merkez Belediyesi hangi partide Çankırı Merkez Belediye Başkanı kimdir 2019 Çankırı Merkez yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 13:08

Çankırı Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Çankırı Merkez yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Çankırı Merkez Belediyesi hangi partide? Çankırı Merkez Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Çankırı Merkez Belediyesi hangi partide' sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Çankırı Merkez Belediye Başkanı kim seçildi' İşte Çankırı Merkez yerel seçim sonuçları 2019

ÇANKIRI MERKEZ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Çankırı Merkez için 43.286 oy kullanıldı. Milliyetçi Hareket Partisi Başkan adayı İsmail Hakkı Esen %46.99 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Çankırı Merkez Belediyesi Milliyetçi Hareket Partisi tarafından yönetiliyor.

ÇANKIRI MERKEZ BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL HAKKI ESEN KİMDİR?

 

Yapraklı'nın tanınmış ailelerinden İsmail Hakkı Esen, 1970 yılında ailesinin dördüncü çocuğu olarak Çankırı’da doğdu. İlkokulu Aksu (İlker Tuncay) ilköğretim okulunda, orta öğretimini Merkez (İsmet İnönü) İlköğretim Okulunda, lise eğitimini ise Çankırı Teknik Lisesinde tamamladıktan sonra 1993 yılında yükseköğrenimini 9 Eylül Üniversitesi’nde tamamladı. İyi derecede Almanca biliyor. 

Haberin Devamı

Eğitim öğretim hayatını tamamladıktan sonra hizmet için Çankırı’ya dönen İsmail Hakkı Esen, 35 yıl boyunca aile şirketi olan Hilal Otomotiv San. Tic. Ltd. Şti'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüttü. Siyasi faaliyetlerinin yanı sıra ticari hayatındaki başarıları ve sosyal alandaki aktivasyonu ile Çankırı Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Üyeliğine seçildi ve iki dönem Çankırı Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.

 

Lise yıllarında Ülkücü hareket ile tanıştıktan sonra Milliyetçi Hareket Partisi'ne intisap ederek uzun yıllar boyunca partinin yönetim kademelerinde aralıksız olarak siyasi görevlerde yer aldı.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi'nden Belediye Meclis Üyeliği'ne seçildi ve akabinde Milliyetçi Hareket Partisi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekilliği görevini üstlendi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde de MHP’den Çankırı ili Belediye Başkan adayı oldu ve Çankırı halkının güvenoyunu alarak Çankırı Belediye Başkanlığına seçildi.

 

Haberin Devamı

Esen, evli ve 2 çocuk babasıdır.