Çankaya Belediyesi hangi partide? Çankaya Belediye Başkanı kimdir? 2019 Çankaya yerel seçim sonuçları…

Güncelleme Tarihi:

Çankaya Belediyesi hangi partide Çankaya Belediye Başkanı kimdir 2019 Çankaya yerel seçim sonuçları…
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2024 13:16

Türkiye’de yerel seçim 31 Mart’ta düzenlenecek. Sandığı gitmeye hazırlanan seçmenler ise yaşadıkları ilçelerin hangi siyasi parti tarafından yönetildiğini merak ediyor. Ankara’nın en kalabalık ilçesi olan Çankaya’da 2019 yerel seçimlerinde kayıtlı seçmen sayısı 680 binin üzerindeydi. Cumhuriyet Halk Partisi Belediye Başkanı adayı Alper Taşdelen olurken AK Parti Belediye Başkanı Adayı ise Amber Türkmen olmuştu. Peki Çankaya Belediyesi hangi partide? İşte, Çankaya Belediye Başkanı kimdir? 2019 Çankaya Yerel seçim sonuçları

Haberin Devamı

Siyasi partiler yerel seçim hazırlıklarına başladı. Çankaya ilçesinde yaşayan seçmenler, 2024 yerel seçimleri öncesinde bir önceki seçimin istatistiksel verilerini yakından takip ediyor. Çankaya’da 2019 yerel seçimlerine katılım oranı %85. 34 olurken toplam 580 bin 514 oy kullanıldı. Seçim sonuçlarına göre ilçe belediye meclisinde çoğunluk %71,35 ile CHP’nin oldu.2019 yerel seçimlerinde AK Parti ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin yanı sıra Saadet Partisi, HDP, BBP, Vatan ve DP Partileri belediye başkanı adayı çıkarmıştı. Peki Çankaya Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Çankaya yerel seçim sonuçları

ÇANKAYA BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yılında yapılan yerel seçimlerde Çankaya Belediyesi’nde CHP 418 bin 740 oy alarak %73.48 ile seçilmiştir. Çankaya Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetilmektedir. Çankaya Belediye Başkanı ise Alper Taşdelen’dir.

Haberin Devamı

ÇANKAYA BELEDİYE BAŞKANI ALPER TAŞDELEN KİMDİR?

Çankaya İlkokulu ve TED Ankara Koleji'ni bitirdi. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü'nden mezun oldu. ABD'de Columbia Üniversitesi'nde Uluslararası İlişkiler dalında yüksek lisans yaptı. Aynı zamanda Columbia Üniversitesi Ortadoğu Enstitüsü'nü tamamlayarak "Ortadoğu Uzmanlığı"nı aldı.

New York eski Belediye Başkanı David Dinkins'tan "Çağdaş Belediyecilik ve Kent Yönetimi" dersi alarak, ders tezini "Kent Kalkınmasında Çağdaş Belediyeciliğin Rolü" konusunda yazdı.

1996'da Sosyalist Enternasyonel'in 20. Kongresi'ne "en genç delege" olarak Erdal İnönü ve Deniz Baykal ile birlikte CHP delegesi olarak katıldı.

Kanal D'de diplomasi ve siyaset muhabiri olarak iki yıl "gazetecilik" yaptı.

Başbakan Bülent Ecevit'in kurduğu 57. Hükümet Dönemi'nde "Başbakan Müşavirliği" görevini üstlendi.

Ardından özel sektöre geçti ve on yıl çalıştığı "Petrol Ofisi A.Ş."de en son "Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı" görevini yürüttü.

CHP 15. Olağanüstü Kurultayı'nda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Parti Meclisi Bilim ve Kültür Platformu Listesi"nde yer aldı.

Haberin Devamı

2011 Genel Seçimleri'nde "CHP Ankara 2. Bölge Milletvekili Adayı" olarak seçimlere katıldı.

30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde CHP adayı olarak % 64 oyla Çankaya Belediye Başkanı seçildi.

31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde CHP adayı olarak Çankaya Belediyesi tarihinin en yüksek oyu olan % 73.48’le tekrar başkan seçildi.

Dış politika, siyaset ve yerel yönetimler alanlarında gazete ve dergilerde yayınlanmış çok sayıda makalesi bulunmaktadır.

Alper Taşdelen evli ve iki çocuk babasıdır.

Ankara Çankaya seçim sonuçları 2024

Ankara Seçim Sonuçları 2024

Seçim Sonuçları 2024

Seçim Sonuçları