Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta? İşte MEB bursluluk sınavı giriş belgesi alma ekranı

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta İşte MEB bursluluk sınavı giriş belgesi alma ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 31, 2022 09:11

Bursluluk sınavı için geri sayım başladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından merkezi olarak düzenlenen İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı, 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak düzenleniyor. Başvurularını yapan adaylar heyecanla sınav tarihini beklemeye başladılar. Peki, bursluluk sınavı ne zaman, saat kaçta yapılacak?

Haberin Devamı

Bursluluk sınavının ne zaman, saat kaçta yapılacağı merak ediliyor. İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı başvuruları mayıs ayında tamamlandı. 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak düzenlenecek olan sınavın giriş belgesi erişime açıldı. Bursluluk sınavı bu hafta sonu düzenlenecek. İşte giriş belgesi alma ekranı

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 4 Eylül 2022 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da düzenlenecek.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

Bursluluk sınavı giriş belgesi yayımlandı. Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler http://www.meb.gov.tr internet adresinden erişime açıldı.

Haberin Devamı

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacak.

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ ALMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

Mücbir sebepten (nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi) başka illerde bulunan öğrencilerin velileri öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine sınav tarihinden en az 10 gün önce başvuru yapacaklardır. Dilekçeler, Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından değerlendirilerek başvurusu uygun görülen öğrencilerin sınava katılmaları sağlanacaktır.

Doğal afet, yangın, karantina ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.