Bursluluk sınavı giriş yerleri açıklandı! İşte MEB İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk sınavı giriş yerleri açıklandı İşte MEB İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 26, 2022 18:05

Bursluluk sınavı giriş yerleri Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen son dakika açıklama ile erişime açıldı. İlköğretim Ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı 2022 yılında eylül ayında düzenlenecek. Sınav 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak yapılacak. MEB tarafından yapılan açıklamaya göre İOKBS giriş belgeleri MEB.gov.tr üzerinden alınacak. İşte, MEB İOKBS sınav giriş belgesi sorgulama ekranı ve detaylar.

Haberin Devamı

Bursluluk sınavı başvurularını yapan adaylar heyecanla sınav tarihini bekliyorlar. Bursluluk sınavı 5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak düzenleniyor. Sınav başvurusu 21 Nisan 2022 – 13 Mayıs 2022 tarihleri arasında alındı. Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre sınav giriş yerleri 26 Ağustos tarihinde yayımlandı.

 

BURSLULUK SINAVI GİRİŞ BELGESİ YAYIMLANDI! 

2022 - İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Sınav Giriş Bilgisi Milli Eğitim Bakanlığı'ndan gelen açıklama ile erişime açıldı. Adaylar http://www.meb.gov.tr/ internet adresinden T.C kimlik numaraları ile sınav yerlerini öğrenebilecekler. 

İOKBS SINAV YERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Öğrencinin sınav giriş yeri, salonu, sıra numarası, alacağı sınav tedbir hizmeti gibi bilgiler sınav tarihinden en az 7 gün önce http://www.meb.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır.

Haberin Devamı

Fotoğraflı sınav giriş belgesi elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

Fotoğraflı sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il/ilçe), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Öğrenci, fotoğraflı sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecektir.

Mücbir sebepten (nakil, zorunlu ikamet değişikliği, mevsimlik işçi, yurt dışından gelmiş olanlar, tayin nedeniyle yer değişikliği gibi) başka illerde bulunan öğrencilerin velileri öğrencinin durumunu anlatan dilekçe ve belgeler ile sınava girmek istedikleri il/ilçe millî eğitim müdürlüklerine sınav tarihinden en az 10 gün önce başvuru yapacaklardır. Dilekçeler, Bölge Sınav Yürütme Komisyonları tarafından değerlendirilerek başvurusu uygun görülen öğrencilerin sınava katılmaları sağlanacaktır.

Doğal afet, yangın, karantina ve benzeri olağanüstü durumlarda Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi üzerine ÖDSGM’nin uygun görüşü ile öğrencinin sınav yeri değiştirilebilecektir.

Haberin Devamı

BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

5, 6, 7, 8, hazırlık sınıfı, 9, 10 ve 11’inci sınıflara yönelik olarak İOKBS, 4 Eylül 2022 tarihinde Türkiye saati ile saat 10.00’da düzenlenecek.