Bursluluk (İOKBS) sınav yeri sorgulama ekranı 2023 | Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Güncelleme Tarihi:

Bursluluk (İOKBS) sınav yeri sorgulama ekranı 2023 | Bursluluk sınav yerleri açıklandı mı, ne zaman açıklanacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2023 19:59

Bursluluk sınav yerleri merak ediliyor. Bursluluk sınavında öğrencilere sayısal ve sözel olarak iki oturumdan sorular yöneltilecek. Sınavda başarılı olan adaylara tatil dönemlerinde de burs ödemesi yapılacak. Bursluluk sınavına katılacak öğrenciler ve aileleri sınavın uygulanmasına ilişkin detayları merak ediyor. Bu yıl Kahramanmaraş’ta yaşanan deprem sebebiyle Milli Eğitim Bakanlığı bursluluk sınavı kontenjanlarını artırdı. Toplam kontenjan 70 binden 100 bine çıkarıldı. Depremden etkilenen öğrenciler olması sebebiyle adaylara 2. dönem konularından soru yönetilmeyecek. Ağustos ayının gelmesiyle gözler sınav takvimine çevrildi. Peki İOKBS sınavı ne zaman, hangi tarihlerde yapılacak? İşte sınava ilişkin son bilgiler…

Haberin Devamı

Bursluluk sınavı için heyecan dorukta. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen İOKBS sınavına 5, 6, 7 ve 8’nci sınıflar ve lise 9, 10, 11’nci sınıflar katılacak. Bursluluk sınavında başarılı olacak öğrencilere Bakanlık tarafından 12 ay boyunca burs desteği sağlanacak. Sınav hazırlıklarını tamamlayan adaylar, Ağustos ayının gelmesiyle sınav tarihlerini araştırıyor. Sınav giriş belgeleri sınav tarihinden 7 gün önce meb.gov.tr adresinden açıklanacak. Sınav giriş belgesi üzerinde adayın sınava gireceği okul ve sıra numarası bilgileri yer alacak. Peki İOKBS bursluluk sınavı ne zaman? İşte güncel sınav tarihleri…

2023 İOKBS BURSLULUK SINAVI NE ZAMAN ?

Milli Eğitim Bakanlığı 2023 bursluluk sınavı takvimini ilan etti. İOKBS sınavı 3 Eylül Pazar günü saat 10.00 da başlayacak. Sınav giriş belgeleri sınav tarihinden en az 7 gün önce meb.gov.tr üzerinden açıklanacaktır.

Haberin Devamı

Bursluluk sınav giriş belgesi üzerinde adayın sınava katılacağı okulun açık adresi, adı, salon ve sıra numarası ile beraber sınav kuralları yer alacaktır. Sınav gününde adayların giriş belgesi ile birlikte geçerli kimlik belgelerini yanlarından bulundurması zorunludur. Belgeleri yanında bulundurmayan adaylar sınav salonlarına kabul edilmeyecek.

BURSLULUK SINAVI SORU SAYILARI

5, 6 ve 7’nci Sınıflar
Türkçe 25
Matematik 25
Fen Bilimleri 25
Sosyal Bilgiler 25

8. Sınıf ve Hazırlık Sınıfı

Türkçe 25
Matematik 25
Fen Bilimleri 25
Sosyal Bilimler 25

9, 10 ve 11’inci Sınıflar

Türk Dili ve Edebiyatı 25
Matematik 25
Fen Bilimleri 25
Sosyal Bilimler 25

SINAV SONUÇLARI TARİHİ BELLİ OLDU

Sınav sonuçları, 22 Eylül 2023 tarihinde "www.meb.gov.tr" internet adresinden ilan edilecek.Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi”ni elektronik ortamdan alıp mühür ve imza ile onayladıktan sonra öğrenci velisine veya öğrenciye imza karşılığı verecektir.