Bucak Belediyesi hangi partide? Burdur Bucak Belediye Başkanı kimdir? 2019 Bucak yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Bucak Belediyesi hangi partide Burdur Bucak Belediye Başkanı kimdir 2019 Bucak yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2024 14:46

Bucak Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Bucak yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Burdur Bucak Belediyesi hangi partide? Bucak Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Burdur Bucak Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Bucak Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Bucak yerel seçim sonuçları 2019

BUCAK BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Bucak için 27.155 oy kullanıldı. AK Parti Başkan adayı Emrullah Ünal %45.22 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Bucak Belediyesi AK Parti tarafından yönetiliyor.

BUCAK BELEDİYE BAŞKANI EMRULLAH ÜNAL KİMDİR?

1965 yılında Bucak'ta doğdu. İlk öğrenimini Bucak Oğuzhan İlköğretim Okulu’nda, orta öğrenimini Bucak İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Üniversite eğitimini Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde gördü. Aynı üniversitede yüksek lisans çalışmasını tamamladı. Askerlik görevini yedek subay olarak cumhurbaşkanlığı muhafız alayı baş veterineri olarak yerine getirdi.

Haberin Devamı

1991 yılında Bucak'ta serbest klinisyen veteriner hekim olarak profesyonel iş yaşamına başladı. Evli ve üç çocuk babasıdır.

Burdur-Isparta Veteriner Hekimler Odası kurucu üyeliği ve başkan yardımcılığı görevlerini, daha sonra Burdur Veteriner Hekimler Odası'nda farklı görevleri yürüttü. Veteriner Hekimler Odası'nı Ankara'da Merkez Konsey Üyesi olarak temsil etti. Bucak Kalkınma Kooperatifi'nin kuruluş aşamalarında görev alarak bir süre başkan yardımcılığı görevini yürüttü. 27 yıllık çalışma süresi içerisinde Avrupa Birliği projeleri, iş gezileri, ulusal ajans projeleri dolayısıyla Kanada, Arjantin, Avusturya, Fransa, Portekiz, Bosna Hersek, İspanya, Almanya gibi birçok Amerika ve Avrupa kıtası ülkesinde çalışma fırsatı yakaladı.

Siyasi hayatına 27 Mart 1994 yerel seçimlerinde İl Genel Meclisi 1. Sıra adaylığı ile başladı. 2006 yılında Ak Parti Bucak İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan Yardımcılığı görevlerine başladı. 10 Ocak 2014'te Ak Parti Bucak İlçe Başkanlığı görevine başladı. İlçe başkanı olarak başarılı çalışmalara imza attıktan sonra 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Ak Parti tarafından Bucak Belediye Başkan Adayı olarak gösterildi ve Bucak halkının teveccühleri ile Bucak Belediye Başkanı olarak seçildi.