Bismil Belediyesi hangi partide? Diyarbakır Bismil Belediye Başkanı kimdir? 2019 Bismil yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Bismil Belediyesi hangi partide Diyarbakır Bismil Belediye Başkanı kimdir 2019 Bismil yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2024 21:23

Bismil Belediyesi'nin hangi partide olduğu, 31 Mart yerel seçimleri ile merak konusu oldu. Türkiye yerel yönetimleri belirlemek için 2024 yılında sandık başına gidecek. Diyarbakır ilçelerinden olan Bismil'de toplam 69.418 seçmenden 58.002'si oy kullandı. Peki, Bismil Belediyesi hangi partide? Diyarbakır Bismil Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 Bismil yerel seçim sonuçları...

Haberin Devamı

31 Mart 2024 Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için Türkiye sandık başına gidecek. Oy verecek olan seçmenler, yaşadıkları ilçe belediyesinin hangi partide olduğunu araştırıyor. Bismil Belediyesi hangi partide? sorusu da gündeme geldi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) verilerine göre 2019 yerel seçimlerinde kullanılan geçerli oy sayısı 55.111 oldu. İşte, Bismil 2019 yerel seçim sonuçları...

BİSMİL BELEDİYE BAŞKAN VEKİLİ ENVER HAKAN ZENGİNCE KİMDİR?

1981 Ordu Kumru doğumlu olan Enver Hakan ZENGİNCE İlk ve orta tahsilini Kumruda tamamladıktan sonra 2002 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönelimi Bölümünden mezun oldu. Mezuniyete müteakip İstanbul Büyükşehir Belediyesinde Encümen Murakıbı olarak çalıştı.

2011 yılında İçişleri Bakanlığı Kaymakam Adaylığı sınavını kazanarak Zonguldak Kaymakam adayı olarak Mülki İdare Amirliği görevine başladı. Zonguldak İlinde Valilik stajını, Çanakkale-Biga İlçesi ile Artvin-Arhavi ilçesinde Refiklik stajını ve Yozgat ilinde Mülkiye Teftiş stajını tamamladı.

Haberin Devamı

İngiltere Sheffield şehrinde The University of Sheffield'da 1 yıl süre ile yabancı dil eğitimi aldı ve İngiltere Yerel Yönetim Yapısı üzerine çalışmalarda bulundu. Bu dönemde Londra Başkonsolosluğunda Büyükelçilik stajını tamamladı.

Karabük-Eskipazar İlçesinde Kaymakam Vekilliği, Eskişehir-Beylikova İlçesi, Malatya-Darende İlçesi, Kars-Digor İlçesinde görev yaptı.

19.08.2021 tarihli 2021/412 sayılı Cumhurbaşkanlığı Atama kararı ile Diyarbakır-Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili olarak atanan Enver Hakan ZENGİNCE Tuğba ZENGİNCE hanımefendi ile evlidir.