Binance adı ile gelen mesaja dikkat! Dolandırıcıların yeni hedefi kripto para hesapları

Güncelleme Tarihi:

Binance adı ile gelen mesaja dikkat Dolandırıcıların yeni hedefi kripto para hesapları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2023 07:28

Kripto para piyasasını yakından takip eden birçok kullanıcının aşina olduğu Binance piyasası, son günlerde önemli bir sorun ile karşı karşıya kaldı. Esnaf Odası adı ile pek çok kişiye gönderilen Binance mesajı, kullanıcılarda tedirginliğe sebep oldu. Gönderilen bu mesaj, uzmanların sık sık vurguda bulunduğu kimlik avı dolandırıcılığı ve oltalama sistemini akıllara getirdi. İşte, Esnaf Odası adı ile gönderilen Binance mesajı hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Esnaf Odası başlığı ile gönderilen ve Binance hesabının doğrulanması gerektiğinin ifade edildiği mesaj, Binance kullanıcı olmayan ve hatta Esnaf Odası ile hiçbir bağı olmayan binlerce kişinin cihazına gönderildi. 

Mesajda, "Sn.Binance kullanıcısı hesanizdaki supheli islemler sebebi ile hesabiniz kisitlanmistir. lutfen hesabinizi dogrulayiniz." ifadeleri yer aldı.

DOLANDIRICI OLDUĞU NASIL ANLAŞILIYOR?

Gönderilen mesajdaki yazım hataları, Türkçe karakter kullanılmaması, bu mesajın ilk etapta dolandırıcılık faaliyeti olduğunu anlamak için önemli göstergeler arasında yer alıyor. 

İkinci dikkat çeken detay ise gönderilen mesajdaki link kısmındaki kısaltmalar oluyor. Firmalar genellikle kendi link kısaltma sistemlerini kullanmaktadır. İlgili firma ile alakasız kısaltmalar kullanılması, link adresinin oltalama yönlü olduğunu ifade edebiliyor. 

Haberin Devamı

ESNAF ODASI adıyla gönderilen bu mesajda, bahsi geçen linke tıklanıp kişisel bilgiler ve şifreler girildikten sonra hesap kötü niyetli kişilerin eline geçebiliyor. 

Binance adı ile gelen mesaja dikkat Dolandırıcıların yeni hedefi kripto para hesapları

 

Haberle ilgili daha fazlası: