Bernard Arnault kimdir, kaç yaşında, nereli? Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault Elon Musk'ı gölgede bıraktı!

Güncelleme Tarihi:

Bernard Arnault kimdir, kaç yaşında, nereli Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault Elon Muskı gölgede bıraktı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2022 16:35

Dünyanın en zengini unvanını Elon Musk'dan alan Bernard Arnault gündemin merak edilen isimleri arasında yer alıyor. Ünlü markaların sahibi olan Bernard Arnault serveti merak ediliyor. Peki, Bernard Arnault kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte, Dünyanın en zengin insanı Bernard Arnault serveti hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Dünyanın en zengin insanı olan Elon Musk'ı tahtından indiren Bernard Arnault hayatı merak konusu oldu. Bu güne kadar Tesla, Twitter ve SpaceX gibi markaların sahibi olarak dünyanın en zengini olan Elon Must'ı gölgede bırakan Bernard Arnault serveti hakkında bilgiler araştırılıyor. Peki, Bernard Arnault kimdir, kaç yaşında, nereli?

BERNARD ARNAULT KİMDİR?

Fransız iş insanı Bernard Arnault, 5 Mart 1949 doğumludur.

Arnault, Roubaix'de Lycée Maxence Van Der Meersch'te ve Lille'de Lycée Faidherbe'de eğitim gördü. 1971'de Fransa'nın önde gelen mühendislik okulu École Polytechnique'den mezun oldu ve babasının şirketinde çalışmaya başladı. Bernard Jean Étienne Arnault, 5 Mart 1949'da Nord bölgesindeki Roubaix'de doğdu.

O, École Centrale'den mezun olan ve bir Alsas askeri soyundan gelen bir işletme müdürü olan Jean Léon Arnault'un ve bir inşaat şirketi olan Ferret-Savinel'in kurucusunun kızı olan Auvergne'den Marie-Josèphe Savinel'in oğludur. 1926. Müstakbel eşi, Jean Arnault ile bu şirkette mühendisken tanıştı; 12 Nisan 1947'de evlendiler. 1950'de Marie-Josèphe'nin babası Étienne Savinel, işinin yönetimini damadına emanet etti. Çiftin ayrıca 1950 doğumlu, Marc Watine ile evli Dominique adında bir kızı var; müzayedeci olarak kariyerinin ardından Fred Joaillier'i yönetti.

Haberin Devamı

Varlıklı bir ailenin çocuğu olan Bernard Arnault, burjuva bir eğitimden yararlandı: piyano, binicilik ve tenis öğrendi.

Kariyerine 1971'de babasına ait bir şirket olan Ferret-Savinel'de çalışarak başladı ve 1978'den 1984'e başkanlık yaptı.

Bernard Arnault, Fransız LVMH holdinginin CEO'sudur. Dünyanın en büyük lüks eşya şirketi olan LVMH'nin başkanı ve genel müdürüdür. Nisan 2018'de, Zara'dan Amancio Ortega'nın zirvesine çıkarak modada en zengin kişi oldu. Arnault, Aralık 2019'da Jeff Bezos'u kısa bir sürede olsa geride bırakarak dünyanın en zengin kişisi oldu. Ocak 2020'de kısa bir süre için yine dünyanın en zengin kişisi oldu.

BERNARD ARNAULT SERVETİ VE MARKALARI

Forbes'e göre Bernard Arnault'un kişisel serveti 188 milyar dolar. Bloomberg'e göre ise 172,9 milyar dolar. Bu durumda Arnault, serveti 168,5 milyar dolar olan Elon Mustk'ı gölgede bırakmış oluyor.

Haberin Devamı

Bernard Arnault aynı zamanda önemli markalar olan; Dom Pérignon, Hennessy, Kenzo, Emilio Pucci, Parfums Christian Dior, Acqua di Parma, Sephora, TAG Heuer, Zenith, Hublot, Bulgari, Dior, Fenty, De Beers, Fred, Chaumet,Loewe, Celine, , Givenchy, Berluti, Fendi'nin sahibi.