Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? 2023 bedelli askerlik ücreti nasıl ve ne zaman yeniden hesaplanacak?

Güncelleme Tarihi:

Bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak 2023 bedelli askerlik ücreti nasıl ve ne zaman yeniden hesaplanacak
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2022 17:55

Bedelli askerlik ücreti 2023 yılında yeniden belirlenecek. Türkiye genelinde binlerce vatandaşı yakından ilgilendiren bedelli askerlik ücreti, memur maaş katsayısı gibi oranlar ele alınarak hesaplanıyor. Peki, 2023 yılında bedelli askerlik ücreti ne kadar olacak? İşte, bedelli askerlik ücreti hakkında merak edilen bazı detaylar

Haberin Devamı

Bedelli askerlik ücretlerine yeni yılda zam yapılacak. Vatani görevini bedelli olarak yapmaya hazırlananların gündeminde 2023 bedelli askerlik ücretleri yer alıyor. Bedelli askerlik ücretleri memur maaşlarına yapılan zam oranlarına göre 6 ayda bir güncelleniyor. Son olarak 1 Temmuz-31 Aralık 2022 tarihleri arasında bedelli askerlik ücreti 80.064,72 TL olarak belirlenmişti. Yıl sonu yaklaşırken yeni dönemde ödenecek tutar ise merak konusu oldu. Peki 2022 Bedelli askerlik ücreti ne kadar zamlanacak? İşte, bedelli askerlik ücretlerinde son durum…

2023 BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

Bedelli askerlik ücreti henüz Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulmadı. 2023 yılında geçerli olacak bedelli askerlik ücretinin önümüzdeki Ocak ayı içerisinde açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu maddesi ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti için belirlenen tutarlar peşin olarak ödenmekte olup taksit yapılmamaktadır.

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETİ GERİ İADE EDİLİR Mİ?

7179 sayılı Askeralma Kanunu 9’uncu madde beşinci fıkrası ve Askeralma Yönetmeliği’nin 61’inci maddesi gereğince bedelli askerlik hizmeti kapsamında temel askerlik eğitim birliğine katılmadan bedelli askerlik yapmaktan vazgeçenlerin yatırdıkları ücretler askerlik şubelerine şahsen veya vekil, vasi ya da kanuni mirasçıları aracılığı ile müracaat etmeleri halinde iade edilir. Temel askerlik hizmetini tamamlayanlara geri ödeme yapılmaz.