Bakan Kirişci'den destek müjdesi... Mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek?

Güncelleme Tarihi:

Bakan Kirişciden destek müjdesi... Mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2022 13:46

"Mazot ve gübre desteği ne zaman yatacak?" sorusu çiftçilerin gündemindeki konu olmaya devam ediyor. Mazot ve gübre desteği için Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi önemli açıklamalarda bulunmuştu. Peki, mazot ve gübre desteği ne zaman ödenecek?

Haberin Devamı

Mazot ve Gübre desteği pek çok vatandaş tarafından yakından takip ediliyor. Tohum, hububat, mazot, gübre, toprak analizi ve kırsal kalkınma alanlarında verilen desteklerden yararlananlar ödemelerini banka hesaplarından alabilecekler.

BAKAN'DAN DESTEK MÜJDESİ

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Melekli Mahallesi’nde Pamuk hasadı etkinliğine katıldı. Bakan Kirişci, biçerdövere binerek pamuk hasat etti, ardından da eliyle pamuk topladı. Etkinlikte konuşan Bakan Kirişci, pamuk üreticisine yapılan desteklemeleri anlattı. Kirişci, "Özellikle gübre ve mazot desteği konusunda, 2022 ürünü ile ilgili, 68 lira olan mazot desteğimiz 250 lira olacak. 8 lira olan gübre desteğimiz 21 lira olacak. Daha önce 76 lira olan dekar başı desteğimiz 271 lira gibi bir düzeye çıkmış olacak. Yüzde 256’lık, yaklaşık 3,5 kat artış hayırlı uğurlu olsun. Çiftçimize helali hoş olsun” dedi.

Haberin Devamı

ÖDEMELER NE ZAMAN?

Mazot ve gübre desteği ödemeleri için tarih henüz belli olmadı.

Bu kapsamda resmi kurum ve kişilerden açıklamalar geldikçe haberimizde yer vereceğiz.