Bağcılar Belediyesi hangi partide? Bağcılar Belediye Başkanı kimdir? 2019 Bağcılar yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Bağcılar Belediyesi hangi partide Bağcılar Belediye Başkanı kimdir 2019 Bağcılar yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2024 12:27

2024 yılında yerel seçimlere kısa bir zaman kala vatandaşlar yaşadıkları ilçenin yönetiminin hangi siyasi partide olduğunu merak ediyor. Yerel seçimler için siyasi partiler, teşkilatlarıyla seçim hazırlıklarına başladı. 2019 yılında Bağcılar Belediye Başkanı adayı olarak İYİ Parti'den Muhammet Bayram, Ak Parti'den ise Lokman Çağırıcı aday olmuştu. Peki Bağcılar Belediyesi hangi partide? Bağcılar Belediye Başkanı kimdir? İşte, 2019 yılı Bağcılar yerel seçim sonuçları….

Haberin Devamı

Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerinin tamamlanmasıyla 2024 yılında yerel seçimlere gitmeye hazırlanıyor. Yerel yönetimlerin belirleneceği seçim öncesinde ise İstanbul’un ilçelerinde oy oranları, açılan sandık vb. bilgiler merak ediliyor. İstanbul’un Avrupa Yakası’nda bulunan Bağcılar ise kalabalık nüfusu ile dikkat çekiyor. 2019 seçimlerinde Bağcılar’da toplam seçmen sayısı 498,314 olurken seçime katılım oranı ise %83,35 oldu. Peki Bağcılar Belediyesi hangi partide? İşte, 2019 İstanbul yerel seçim sonuçları ile Bağcılar Belediye Başkanı seçilen isim…

BAĞCILAR BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 Seçimlerinde İstanbul’un Bağcılar ilçesinde toplam 415.331 oy kullanıldı. Açılan 1453 sandık sonrasında yüzde %57,89 oy oranı ile Bağcılar ilçesini AK Parti adayı Lokman Çağırıcı kazandı. Ancak Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından Bağcılar Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Nisan ayındaki toplantısında yapılan seçimde meclis üyelerinin teveccühleriyle belediye başkanlığı görevine Abdullah Özdemir seçildi.

Haberin Devamı

Bağcılar Belediyesi hangi partide Bağcılar Belediye Başkanı kimdir 2019 Bağcılar yerel seçim sonuçları...

BAĞCILAR BELEDİYE BAŞKANI ABDULLAH ÖZDEMİR KİMDİR?

Abdullah Özdemir, 1983 yılında Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde dünyaya geldi. Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. İstanbul Kültür Üniversitesi’nde ise “Deprem ve Yapılar” alanında Yüksek Lisans eğitimini tamamladı.

Özdemir, çok sevdiği siyasete Bağcılar İlçe Gençlik Kolları’nda başladı. 2007 - 2013 yılları arasında da Bağcılar İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı yaptı.​ Özdemir, bu 7 yıllık süreçte partili arkadaşlarıyla birlikte ilçesine büyük hizmetlerde bulundu.

AK Parti İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanlığı Uluslararası İlişkiler Çalışma Grubunda görevinde yer alan Özdemir, Kasım 2013 yılında Gençlik Kolları İlçe Başkanlığı’ndan ayrıldı.

Her zaman aktif siyaset içinde bulunan ve başarılı bir grafik çizen Özdemir, 2014 yılında AK Parti’den Bağcılar Belediye Meclis üyesi seçildi. Bu dönemde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Teşkilatlanma ve Çevre Şehircilik ve Kültür biriminde görev yaptı. 2019 yılında da yeniden İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis Üyesi oldu.

Haberin Devamı

Özdemir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı’nın sağlık sorunları nedeniyle görevinden ayrılmasının ardından Bağcılar Belediye Meclisi’nin 2022 yılı Nisan ayındaki toplantısında yapılan seçimde meclis üyelerinin teveccühleriyle belediye başkanlığı görevine seçildi.

Evli ve 2 çocuk babası olan Özdemir, 1993 yılından beri İstanbul’da yaşıyor.

İstanbul Bağcılar seçim sonuçları 2024

İstanbul seçim sonuçları 2024

2024 SEÇİM SONUÇLARI

SEÇİM SONUÇLARI