Azov Taburu nedir? Azov Taburu kimlerden oluşuyor?

Güncelleme Tarihi:

Azov Taburu nedir Azov Taburu kimlerden oluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2023 13:03

Azov Taburu, Ukrayna'nın aşırı sağcı ayrılıkçı örgütlerden biri olan Ukrayna Ulusal Milis Kuvvetleri (National Militia of Ukraine) tarafından oluşturulan bir paramiliter taburdur. Tabur, 2014 yılında Rusya'nın Kırım'ı ilhak etmesi ve Donbass bölgesindeki çatışmaların başlamasıyla kuruldu. İşte, Azov Taburu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Azov Taburu, neonazi ve ırkçı ideolojilere sahip olduğu ve bazı üyelerinin aşırı sağcı gruplardan geldiği iddialarıyla tartışmalı bir üne sahiptir. Örgüt, Ukrayna milliyetçiliği, anti-Rusya ve anti-komünist tutumlarını benimsemiş ve ayrılıkçı bölgelerdeki çatışmalara katılarak Ukrayna hükümetine destek vermiştir.

Tabur, çeşitli askeri operasyonlarda yer almış, özellikle Doğu Ukrayna'da Donbass bölgesinde Rus destekli ayrılıkçı gruplarla çatışmalara katılmıştır. Azov Taburu'nun eylemleri ve ideolojisi, uluslararası insan hakları kuruluşları ve bazı ülkeler tarafından eleştirilmiştir.

Ukrayna hükümeti, 2018 yılında Azov Taburu'nu resmi olarak İçişleri Bakanlığına bağlı bir polis birimi olan "Ulusal Muhafızlar"ın bir parçası haline getirdi ve bazı üyelerinin aşırılıklarından arındırıldığı iddiasını ortaya koydu. Bununla birlikte, taburun aşırı sağcı ve neonazi unsurları hala eleştirilerin odağı olmaktadır.