Atakum Belediyesi hangi partide? Samsun Atakum Belediye Başkanı kimdir? 2019 Atakum yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Atakum Belediyesi hangi partide Samsun Atakum Belediye Başkanı kimdir 2019 Atakum yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2024 21:31

Atakum Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Atakum yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Samsun Atakum Belediyesi hangi partide? Atakum Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Samsun Atakum Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Atakum Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Atakum yerel seçim sonuçları 2019

ATAKUM BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Atakum için 115.569 oy kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Başkan adayı Cemil Deveci %48.46 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Atakum Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor.

ATAKUM BELEDİYE BAŞKANI CEMİL DEVECİ KİMDİR?

Cemil Deveci, ilk ve orta öğrenimini Boyabat’ta tamamladıktan sonra, lise eğitimine Ankara Yenişehir Sağlık Koleji'nde devam etti. Üniversite eğitimine Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Enstitüsü Türkçe bölümünde başladı ve bu alanda edindiği bilgiyle birçok projede yer aldı. Ardından Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirerek hukuk alanındaki bilgisini derinleştirdi. 1984 yılında Samsun Barosuna kaydını yaptırarak, Cemil Deveci Hukuk Bürosu'nu kurdu ve kurucu avukat olarak serbest avukatlık mesleğini sürdürdü.

Haberin Devamı

Cemil Deveci'nin siyasi kariyeri genç yaşlarda, 1977-1980 yılları arasında TÜS-DER (Tüm Sağlık Personeli Derneği) Samsun Şube Başkanı, Karadeniz Bölge Temsilcisi ve Genel Yönetim Kurulu üyesi olarak başladı. 1983'te Sosyal Demokrasi Partisi (SODEP)'e katılarak, partinin Samsun'daki yapılanmasında aktif bir rol oynadı. SODEP'in 1985'te Halkçı Parti ile birleşip Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) adını almasının ardından, bu birleşme sürecinde önemli görevler üstlendi. SHP'nin 1995'te Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile birleşmesinin ardından CHP'de de aktif siyasi yaşamına devam etti ve farklı dönemlerde CHP Samsun İl Başkanı ve Atakum İlçe Başkanı olarak görevlerde bulundu. 1989-1994 yılları arasında İl Genel Meclisi Üyeliği yaptı.

Cemil Deveci, sivil toplum kuruluşlarına olan katkılarıyla da tanınır. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Samsun Şube Başkanlığı görevinde, eğitime erişim konusundaki projelerle ön plana çıktı. Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Samsun Şube Başkanlığı'nda Atatürkçü değerlerin yaygınlaştırılması için çalışmalarda bulundu. İnsan Hakları Derneği Genel Yönetim Kurulu'nda bireysel hak ve özgürlüklerin korunması adına projeler geliştirdi ve Atatürk Kültür Vakfı Yönetim Kurulu'nda Türk kültürüne dair değerleri koruma ve tanıtma çalışmalarında yer aldı.

Haberin Devamı

Orta derecede Fransızca bilen Cemil Deveci, evli ve üç çocuk babasıdır. 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşen yerel seçimlerde Atakum Belediye Başkanı olarak halkın teveccühünü kazandı ve bu görevde hizmet vermeye başladı.