Ardahan Merkez Belediyesi hangi partide? Ardahan Merkez Belediye Başkanı kimdir? 2019 Ardahan Merkez yerel seçim sonuçları...

Güncelleme Tarihi:

Ardahan Merkez Belediyesi hangi partide Ardahan Merkez Belediye Başkanı kimdir 2019 Ardahan Merkez yerel seçim sonuçları...
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2024 20:09

Ardahan Merkez Belediyesi hangi parti? sorusu seçimler öncesi merak ediliyor. 2024 yerel seçimlerinin 31 Mart tarihinde yapılması yapılması planlanıyor. 2019 Ardahan Merkez yerel seçim sonuçları da bu sebeple araştırılıyor. Peki, Ardahan Merkez Belediyesi hangi partide? Ardahan Merkez Belediye Başkanı kimdir?

Haberin Devamı

2024 yerel seçimleri yaklaşıyor. 31 Mart 2024 Yerel seçimleri öncesi 2019’da yapılan seçim sonuçları merak ediliyor. Ardahan Merkez Belediyesi hangi partide? sorusu da bu nedenle araştırılıyor. Peki, 2019 Ardahan Merkez Belediye Başkanı kim seçildi? İşte Ardahan Merkez yerel seçim sonuçları 2019

ARDAHAN MERKEZ BELEDİYESİ HANGİ PARTİDE?

2019 yerel seçimlerinde Ardahan Merkez için 10.976 oy kullanıldı. Cumhuriyet Halk Partisi Başkan adayı Faruk Demir %50.99 oy alarak belediye seçimlerini kazandı. Şu anda Ardahan Merkez Belediyesi Cumhuriyet Halk Partisi tarafından yönetiliyor.

ARDAHAN MERKEZ BELEDİYE BAŞKANI FARUK DEMİR KİMDİR?

Faruk Demir, 1963 yılında Ardahan’ın Hanak ilçesinde dünyaya geldi. Demir, ilk ve orta öğrenimini Ardahan Hanak'ta tamamladı. 1982 yılında İ.T.Ü. Türk Müziği Devlet Konservatuvarı Şan bölümüne girdi ve mezun oldu.

Haberin Devamı

Faruk Demir, 1987 yılında TRT'nin açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavında başarılı olarak Türk Halk Müziği ses sanatçısı unvanıyla TRT'de çalışmaya başladı ve 1999 yılına kadar devam etti.

Faruk Demir, TRT ekranlarında Kuşaktan Kuşağa, Yüreğimizin Dili Türkülerimiz, Türküye Merhaba gibi çeşitli Türk Halk Müziği programlarında sunuculuk ve danışmanlık yaptı. Aynı yıllarda, kendi bestelerinin de yer aldığı Güneşim Ol ve Ardahan'ın Yollarında isimli iki albüm çıkardı.

Faruk Demir, 1999 yılında DSP'den milletvekili adayı oldu ve 21.dönem Ardahan Milletvekili olarak parlamentoya girdi. Parlamentoda İnsan Hakları Komisyonu üyeliği TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığı ve Türkiye-Singapur Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanlıkları yaptı.

Faruk Demir, 31 Mart 2019'da yapılan yerel seçimlerde Ardahan Belediye Başkanı oldu.