Arak dizisi sonrası merak edildi! Arak kelimesi ne demek, ne anlama geliyor?

Güncelleme Tarihi:

Arak dizisi sonrası merak edildi Arak kelimesi ne demek, ne anlama geliyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2023 16:07

21 Aralık Perşembe günü Show Tv’de başlayan Arak dizisi konusu ve oyuncuları ile dikkat çekiyor. Arak ne demek, ne anlama geliyor? sorusu da diziyi izleyen kişiler tarafından araştırılıyor. Senaryosunu Ayberk Çınar, Murat Can Oğuz ve Aslı Gönülay’ın kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Ender Mıhlar oturuyor. İşte arak kelimesinin anlamı!

Haberin Devamı

İlker Kaleli ve Öykü Karayel’in başrollerini paylaştığı Arak dizisi 21 Aralık Perşembe günü ilk bölümüyle izleyici karşısına çıkıyor. İlker Kaleli'nin Kara; Öykü Karayel'in Zeynep karakteri ile izleyici karşısına çıkacağı Arak’ın yapımını Most Production, yapımcılığını ise Murat Can Oğuz üstleniyor. İşte Arak kelimesinin anlamı!

ARAK NE DEMEK, NE ANLAMA GELİYOR?

Arak kelimesi ilk kez 20. yüzyılın ilk çeyreğinde kullanılmaya başlanmıştır. Diğer birçok argo kelime ve tamlama gibi, bu sözcük de halk arasında yaygın olarak kullanılır. Teklifsiz konuşmalarda, başkasına ait bir şeyi, kendisine haber vermeden almaya arak denir.

Arak kelimesinin kökeni Arapça dilidir. Arak kelimesinin Arapça dilindeki karşılığı ʿaraḳ şeklindedir. Arak kelimesinin TDK sözlüğe göre 3 farklı anlamı vardır. Bu anlamlardan birisi çalma anlamına gelir. Arak kelimesi ikinci olarak Arapça ter anlamını taşır.  Kelimenin üçüncü anlamı ise pirinç ve şeker kamışından elde edilen bir rakı türüdür. Arak, yöresine özgü üzüm, hurma veya şeker kamışından damıtılarak üretilen anasonlu bir içkidir.

Haberle ilgili daha fazlası: