AÖL SINAV TARİHİ: AÖL sınavları ne zaman yapılacak, yüz yüze mi, online mı?

Güncelleme Tarihi:

AÖL SINAV TARİHİ: AÖL sınavları ne zaman yapılacak, yüz yüze mi, online mı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2023 07:53

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) sınav tarihleri ne zaman sorusu, MEB takvimi aracılığıyla öğrenciler tarafından takip ediliyor. Kahramanmaraş'ta yaşanan depremin ardından Açık Lise kayıt işlemleri Nisan ayında son buldu. Açıklamaya göre 2. dönem kayıt yenileme ile ilk kayıt iş ve işlemleri 3 Nisan 2023 tarihinde sona erdi. Peki, AÖL sınavları online mı, yüz yüze mi yapılacak? İşte, MEB Açık Lise 2. Dönem sınavları hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

AÖL sınav tarihleri için geri sayım başladı. Lise eğitimini açıktan devam ettiren öğrenciler için açık lise kayıt işlemleri 3 Nisan tarihinde tamamlandı. Öğrenciler Milli Eğitim Bakanlığı'nca belirlenen sınav takviminde AÖL 2. Dönem sınavlarına katılım sağlayacaklar. Geçtiğimiz dönem online (çevrimiçi) yapılan söz konusu açık lise sınavlarında bazı öğrencilerin kopya çektiği tespit edilmişti. Gözler şimdi Açık Lise 2. Dönem sınavlarının tarihi ve uygulanış şeklinde. Peki, AÖL sınavları ne zaman, nasıl yapılacak? Açık Lise sınavları online mı olacak? İşte, o konu hakkında ayrıntılar.

AÇIK LİSE SINAV TAKVİMİ AÇIKLANDI MI?

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - II. Dönem Sınavları Nisan 2023'te e-Sınav olarak uygulanacak. 

Haberin Devamı

Açık Öğretim Ortaokulu-Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi - III. Dönem Sınavı Temmuz 2023'te, e-Sınav olarak uygulanacak. 

2023 yılı Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lisesi, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi- I. Dönem Sınavı Aralık 2023'te e-Sınav olarak yapılacak.

AÇIK LİSE SINAVLARI ONLİNE MI?

AÖL sınavları nisan ayında e-Sınav olarak gerçekleşecek. Açık Öğretim Kurumları 3. Dönem sınavları da yine online olarak yapılacak. Bu sınav temmuz ayında gerçekleşecek

ONLİNE SINAVLARA GİRİŞ NASIL YAPILIR?

Açık Öğretim Lisesi sınavları online olarak AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Adaylar öğrenci şifreleri ve T.C. kimlik numarası ile sınavlara aöl.meb.gov.tr adresinden giriş yapıyor. Öğrenciler sınavlarda cevapladıkları sorulara geri dönüş yapamazken seçilen derse ait sınavı başlattıktan sonra aktif sınav bitmeden diğer dersin sınavını başlatamayacaklardır.

Haberle ilgili daha fazlası: