AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (17 Mayıs 2023) | MEB duyurdu! Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı!

Güncelleme Tarihi:

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI (17 Mayıs 2023) | MEB duyurdu Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. Dönem sınav sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2023 14:12

AÖL sınav sonuçları 15 Mayıs 2023 akşam saatlerinde açıklandı. Lise eğitimini açıktan sürdüren öğrenciler Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem sınavlarına 24-30 Nisan 2023 tarihleri arasında katılım sağladı. Öğrencilerin dersleri başarıyla tamamlayabilmesi için en düşük 45 puanı yakalamalarının gerekeceği AÖL sonuçları, MEB.gov.tr AÖK Bilgi Yönetim Sistemi ile sorgulanabilecek. Online gerçekleşen 2023 Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem sınavları değerlendirmeleri, her ders için ayrı olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacak. Peki, AÖL sınav sonuçları nasıl öğrenilir? İşte, o konular hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

AÖL sınav sonucu sorgulama ekranı MEB duyurusu ile erişime açıldı. Açık Öğretim Lisesi 2. Dönem sınav sonuçları sorgulama ekranı için tüm dikkatler Milli Eğitim Bakanlığı duyurular ekranına yönelmişti. MEB'den gelen açıklamada sınav sonuçlarının açıklandığı bildirildi. İşte, AÖL sınav sonuçları için ayrıntılı bilgiler.

AÖL SINAV SONUÇLARI AÇIKLANDI

AÖL 2. dönem sınavları 30 Nisan'da sona erdi. MEB'den yapılan açıklamada 15 Mayıs tarihinde sınav sonuçlarının açıklandığı bildirildi. 

AÖL SINAV SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

Öğrenciler sınav sonuçlarını AÖK Bilgi Yönetim Sisteminden öğrenebilecek.

AÖL SINAV SONUCU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacak.

Haberin Devamı

DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Sınavlarda, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 (dört) seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 (beş) olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

Değerlendirme her ders için ayrı olmak üzere 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.