AÖF muafiyet başvurusu nasıl yapılır? 2022-2023 Açık Öğretim Fakültesi ders muafiyeti hakkında detaylar

Güncelleme Tarihi:

AÖF muafiyet başvurusu nasıl yapılır 2022-2023 Açık Öğretim Fakültesi ders muafiyeti hakkında detaylar
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2022 13:44

AÖF muafiyet başvurusuyla ilgili detaylar araştırılıyor. Açık Öğretim Fakültesi muafiyet ders başvurusu, daha önce alınan belli dersler için yapılıyor. Muafiyet başvurusu, sadece bir defa yapılabiliyor. Peki AÖF muafiyet başvurusu nasıl yapılır? İşte konu hakkında bilgiler...

Haberin Devamı

Bir yükseköğretim programından mezun veya bir yükseköğretim programında; Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I – II Türk Dili I – II Yabancı Dil I – II (İngilizce, Almanca ve Fransızca) ders/derslerini alıp başaran, YKS Kayıt, YKS Ek Yerleşti̇rme ve Sınavsız İki̇nci̇ Üni̇versi̇te Kapsamında ilk kez kayıt yaptıran öğrenciler muafiyet başvurusunda bulunabiliyor. Muafiyet başvurusu, sadece bir kez olmak üzere kayıt tarihleri arasında yapılmakta olup ilan edilen tarihlerden sonraki muafiyet talepleri kabul edilmeyecektir.

AÖF MUAFİYET BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Muafiyet başvuruları, kayıt işlemi yapıldıktan sonra kayıt tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresi Öğrenci Otomasyonu bağlantısı Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası üzerinden yapılacaktır.

Haberin Devamı

Kayıt tarihleri, www.anadolu.edu.tr/acikogretim adresi Akademik Takvim bağlantısında yer almaktadır. YKS Kayıt, YKS Ek Yerleşti̇rme ve Sınavsız İki̇nci̇ Üni̇versi̇te kayıt türlerinden en son tamamlanan kaydın son gününe kadar öğrenciler (farklı kayıt türünde kayıt yaptırmış olsa dahi) muafiyet talebinde bulunabilecek.

Bir yükseköğretim programından mezun olan veya bir yükseköğretim programında yukarıda adı geçen dersleri alıp başaran ve muafiyet talep edecek öğrencilerden, “Muafiyet Başvuru” panelinde YÖKSİS (e-devlet sorgusu) üzerinden;

- Bir yükseköğretim programına ait mezuniyet bilgisi bulunan öğrencilerin, muafiyet başvurusunda yer alan
adımlardaki gerekli alanları doldurarak başvurusunu tamamlaması yeterlidir. Bu durumda olup muafiyet
başvurusu yapan ve başvurusu onaylanan öğrenciler, muafiyet iptal talebinde bulunamaz.

- Bir yükseköğretim programında kayıtlı, kaydı silinmiş ve lisans programından kaydını sildirerek önlisans
diploması almış öğrencilerin, gerekli alanları doldurarak başvurusunu tamamlaması ve Türkçe Onaylı Not Durum Belgesini (Transkript) sisteme yüklemesi gerekiyor.

YÖKSİS’te bilgisi bulunmayan öğrenciler, kayıtlarının bulunduğu yükseköğretim kurumuna başvurarak YÖKSİS bilgilerini güncelletebilir. YÖKSİS bilgisi güncellenen öğrenciler, tekrar Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfasına giriş yaparak muafiyet talebinde bulunabilecektir.

Haberin Devamı

Ayrıca YÖKSİS’te muafiyet talep edeceği yükseköğretim kurumuna ait bilgisi görünmeyen öğrenciler; Öğrenci Bilgi Sistemi Sayfası Muafiyet Başvuru Panelinde öğrenim durumunu kendileri girip, gerekli alanları doldurup, belge yükleyerek muafiyet talebinde bulunabilecektir.