ALTIN FİYATLARI 30 Ağustos 2022: Ons altın, yarım altın, gram altın ve çeyrek altın ne kadar? Canlı ve anlık altın piyasasında son durum...

Güncelleme Tarihi:

ALTIN FİYATLARI 30 Ağustos 2022: Ons altın, yarım altın, gram altın ve çeyrek altın ne kadar Canlı ve anlık altın piyasasında son durum...
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2022 17:58

Altın fiyatları gram altın, çeyrek altın ve yarım altın fiyatları ile anlık olarak takip ediliyor. 30 Ağustos altın fiyatları bugün ne kadar sorusunun yanıtı ve ons altındaki son durum gündemde yer alan konular arasında bulunuyor. Haftanın ikinci işlem gününde gram altının satış fiyatı bugün 1013 lira seviyesinde işlem görürken bu değerin ardından çeyrek altın ve diğer yatırım altınlarındaki değerlerde değişti. Peki, ons altın ve yatırım altınlarındaki son durum nedir? İşte, 30 Ağustos altın fiyatlarında anlık bilgiler.

Haberin Devamı

Ons altın fiyatları, dün 1720 dolar seviyesine kadar gerileyerek yaklaşık 1 ayın en düşük seviyesini görürken; haftanın ikinci iş gününde de değer kaybında hareket ediyor. Altın fiyatlarında yaşanan düşüşte, geçtiğimiz cuma Jackson Hole sempozyumunda ABD Merkez Bankası Başkanı (Fed) Jerome Powell’ın yüksek enflasyon sebebiyle belirli bir süre daha yüksek faiz uygulayacağını vurgulaması etkili olmuştu. Haftanın en kritik verisi cuma günü açıklanacak olan ağustos ayı ABD tarım dışı istihdamı olacak. Ekonomistlerin beklentilerinden kuvvetli gelecek bir verinin faiz artırımlarında Fed’in elini kuvvetlendirebileceği ve beraberinde dolarda daha fazla güçlenme ve altında değer kaybı yaşanması beklenebilir.

ALTIN FİYATLARI BUGÜN NE KADAR?

Çeyrek altının satış fiyatı şu dakikalarda 1.672 lira seviyesinde işlem görürken, yarım altın 3.347 lira seviyesinde, 22 ayar bileziğin gram satış fiyatı 935 lira, cumhuriyet altının satış fiyatı ise 6.669 liradan işlem görüyor.

Haberin Devamı

CANLI VE ANLIK ALTIN FİYATLARINDAKİ SON DURUM