Forbes’e göre Türkiye’nin en zengin üçüncü ismi oldu… Ali Erdemoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli?

Güncelleme Tarihi:

Forbes’e göre Türkiye’nin  en zengin üçüncü ismi oldu… Ali Erdemoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2023 15:52

Forbes'in en zengin isimler listesini duyurmasıyla Türkiye'den listeye giren isimlerin hayatı araştırılıyor. Ali Erdemoğlu, Forbes’in yayınladığı 2023 milyarderler listesine göre Türkiye’nin en zengin üçüncü ismi oldu. SASA’nın iki ortağından birisi olan Ali Erdemoğlu’nun hayatına ilişkin bilgiler merak ediliyor. Sıralamada üçüncü sırada bulunan Ali Erdemoğlu’nun 4.7 milyar dolarlık serveti bulunuyor. Peki Ali Erdemoğlu kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte, iş insanı Ali Erdemoğlu ile ilgili bilgiler…

Haberin Devamı

Forbes’in 2023 yılında yayınladığı en zengin isimler listesinde Türkiye’nin en zengin üçüncü ismi olan Ali Erdemoğlu listenin birinci sırasında yer alan İbrahim Erdemoğlu ile kardeştir. Özellikle son dönemde kazandığı değerlerle adından sıkça bahsettiren SASA Polyester'in patronlarından birisidir. Ali Erdemoğlu aslen Adıyamanlıdır.

Erdemoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı olan Ali Erdemoğlu ve İbrahim Erdemoğlu halıda kullanılan en büyük malzeme üreticisi SASA Polyester'in %75'inden fazlasına birlikte sahipler.İlk olarak 2015'te SASA'nın %51'ini 102 milyon dolara satın aldılar. SASA saha sonra büyük bir büyüme göstererek ülkemizin en önemli şirketlerinden biri haline geldi.SASA'nın patronlarından olan Ali Erdemoğlu 4.7 milyar dolarlık servetiyle dünyanın en zenginleri arasında dünyada 580'inci sırada, Türkiye'nin en zenginleri arasında ise 3. sırada yer aldı.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz yıl yayınlanan listede ise Ali Erdemoğlu 1,5 milyar dolarla 12. sırada yer alıyordu. Bu yıl açıklanan listede servetini 3.2 milyar artıran Erdemoğlu listede 3. sırada yer aldı.

Haberle ilgili daha fazlası: