AK Parti Belediye Başkan adayları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, hangi gün belli olacak? 31 Mart 2024 yerel seçim AK Parti adayları belli oluyor! AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu

Güncelleme Tarihi:

AK Parti Belediye Başkan adayları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak, hangi gün belli olacak 31 Mart 2024 yerel seçim AK Parti adayları belli oluyor  AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 06, 2024 21:04

AK Parti Belediye Başkan adayları 2024 son dakika açıklama ile takip ediliyor. 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimler öncesi siyasi partiler hazırlıklarına başladı. Daha önce CHP'de belediye başkan adayları belli olmuştu. AK Parti adayları beklenirken AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten açıklama geldi. Çelik yaptığı açıklamada "Şimdiye kadar birkaç aşamalı aday adaylarının değerlendirilmesiyle ilgili yöntem var. Geldiğimiz noktada artık adayların isimleri belirlenmeye başlandı." diyerek tarih verdi. Peki, yerel seçim AK Parti Belediye Başkan adayları ne zaman açıklanacak, belli oldu mu? İşte, o konu hakkında bilgiler.

Haberin Devamı

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, belediye başkan adaylarının belli olacağı tarihi duyurdu. 31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ne hazırlık çalışmaları sürüyor. Milyonlarca seçmenin oy kullanacağı 31 Mart'a kısa süre kala partilerin belediye başkan adayları da açıklanmaya başlandı. Geçtiğimiz günlerde CHP'de, 35 seçim bölgesinden 126 il ve ilçe için aday listesi yayınlanmıştı. AK Parti'de de adayların belli olacağı tarih netleşti. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik "Adaylarımızın ilk kısmı belirli bir bölümünü pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde, kalanları ayın 15'inde Ankara'da açıklayacağız" dedi.

AK PARTİ BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İşte Çelik'in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

Türkiye açısından yerel seçimler yaklaşıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız mesai harcayarak yerel seçime yönelik hazırlıklara başkanlık ediyor. Şimdiye kadar birkaç aşamalı aday adaylarının değerlendirilmesiyle ilgili yöntem var. Geldiğimiz noktada artık adayların isimleri belirlenmeye başlandı. Adaylarımızın ilk kısmı belirli bir bölümünü pazar günü İstanbul'da Haliç Kongre Merkezinde, kalanları ayın 15'inde Ankara'da açıklayacağız.

Haberin Devamı

Çalışmalar, Sayın Cumhurbaşkanımız başkanlığında devam ediyor. 15'indeki toplantıda Sayın Cumhurbaşkanımız, Genel Başkanımız olarak seçim beyannamemizi de açıklayacak. Yerel yönetim konusunda söyleyeceğimiz çok şey var. 20 yıldır yaptığımız çok şey var. Cumhur İttifakı'nın büyük bir başarıya imza atması için görüşmeler devam ediyor. Görüşmeler devam ettiği için demek oluyor ki sonuç çıkmış değil.