AFAD Başkanı Okay Memiş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Okay Memiş'in hayatı ve biyografisi!

Güncelleme Tarihi:

AFAD Başkanı Okay Memiş kimdir, kaç yaşında, nereli İşte Okay Memişin hayatı ve biyografisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2023 01:23

Okay Memiş'in hayatı, atama kararıyla öne çıkan konulardan oldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yeni atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. Karara göre, AFAD Başkanlığına da Okay Memiş getirildi. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun olan Memiş, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı ve İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri görevlerinde bulundu. Peki, AFAD Başkanı Okay Memiş kimdir, kaç yaşında, nereli? İşte Okay Memiş'in hayatı ve biyografisi hakkında ayrıntılı bilgiler.

Haberin Devamı

AFAD Başkanı Okay Memiş'in hayatı Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla dikkat çekti. 1 Ağustos Resmi Gazete kararına göre AFAD Başkanlığına Okay Memiş atandı. Daha önce Erzurum Valisi olarak görev yapan Okay Memiş, 1992 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. İşte, Yeni AFAD Başkanı Okay Memiş'in hayatı hakkında bilgiler.

OKTAY MEMİŞ KİMDİR?

1970 yılında Giresun´un Piraziz İlçesinde doğdu. 1991 yılında İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. 1992 yılında Ordu Valiliğinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı.

Sarıyahşi/Aksaray, Genç/Bingöl, Orta/Çankırı Kaymakamlığının ardından, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nde 2002-2013 yılları arasında sırasıyla; Şube Müdürü, Daire Başkanı ve Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptı.

Haberin Devamı

Kısa bir süre İçişleri Bakanlığı'nda Hukuk Müşaviri olarak çalıştıktan sonra Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Başdanışmanı olarak görev yaptı. 2016-2018 yılları arasında Gümüşhane Valisi olarak görev yaptı. 27 Ekim 2018 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2018/202 Sayılı Cumhurbaşkanlığı atama kararnamesi ile Erzurum Valisi olarak atandı.

İyi derecede İngilizce bilen Vali Okay MEMİŞ, Sibel Hanım ile evli olup iki çocuk babasıdır.

Haberle ilgili daha fazlası: