7. Yargı Paketi ile gözler o düzenlemeye çevrilmişti! 2023 genel af yasası çıkacak mı? Af çıktı mı? İşte detaylar...

Güncelleme Tarihi:

7. Yargı Paketi ile gözler o düzenlemeye çevrilmişti 2023 genel af yasası çıkacak mı Af çıktı mı İşte detaylar...
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2023 20:50

Af çıkacak mı sorusu, pek çok vatandaşın araştırdığı konu olmaya devam ediyor. Genel af çıkacak mı, sorusu 7. Yargı Paketi'nin TBMM'de kabul edilmesinin ardından gündeme geldi. Kamuoyunda genel af olarak da bilinen infaz düzenlemesi beklentileri 7. Yargı Paketi'nde olup olmadığı bir süredir merak ediliyordu. Peki, af çıktı mı? İşte, o detaylar

Haberin Devamı

Düzenlemeye göre çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi yapılacak. Ancak genel afla ilgili 7. Yargı Paketi'nde bir madde yer almıyor. 21 farklı kanunda değişiklik öngören yasa teklifi, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle ilgili cezaların artırılması, çocukları hasta olan kadın mahkumların cezasının ertelenmesi, konutlara icra işleminin hakim kararıyla yapılması, evde kullanılan ortak eşyanın haczedilmesinin önüne geçilmesi, kira uyuşmazlıklarında arabulucu uygulanmasının zorunlu hale getirilmesine ilişkin düzenlemeler öngörüyor.

7. YARGI PAKETİ İLE AF ÇIKACAK MI?

Genel af beklentileri devam ederken 7. Yargı Paketi TBMM'de kabul edildi. Adalet Bakanlığı'nın çalışma yürüttüğü pakette genel afla ilgili bir madde yer almıyor.

7. YARGI PAKETİNDE NELER VAR?

Haberin Devamı

7. Yargı Paketi TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi. Kanunla birlikte, çocuğu hasta annelere infaz ertelemesi getiriliyor. Kirada arabuluculuk zorunlu oluyor. Uyuşturucuyla mücadelede ağır cezalar öngörülüyor. Haciz işlemleri hakim kararıyla olacak. Göçmen kaçakçılığı suçu artırılıyor.

TBMM Genel Kurulu, 27 Mart Pazartesi günü 7'nci Yargı Paketi; 'İcra İflas Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi'ni görüşmek üzere toplanacak. 21 farklı kanunda değişiklik öngören yasa teklifi, uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle ilgili cezaların artırılması, çocukları hasta olan kadın mahkumların cezasının ertelenmesi, konutlara icra işleminin hakim kararıyla yapılması, evde kullanılan ortak eşyanın haczedilmesinin önüne geçilmesi, kira uyuşmazlıklarında arabulucu uygulanmasının zorunlu hale getirilmesine ilişkin düzenlemeler öngörüyor.

7. YARGI PAKETİ NE ZAMAN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK?

TBMM'den geçtikten sonra 7. Yargı Paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girecek. Teklifin bu hafta içerisinde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Konuyla ilgili açıklamalar geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.