Adli tatilde icra süreleri durur mu? Adli tatilde hangi süreler işlemeye devam eder?

Güncelleme Tarihi:

Adli tatilde icra süreleri durur mu Adli tatilde hangi süreler işlemeye devam eder
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 26, 2023 17:18

Geçtiğimiz günlerde 2023 yılı adli tatili başladı. Adli tatilde icra hukuk mahkemesi süreleri işler mi? sorusu da bu bağlamda merak edilip araştırılmaya başlandı. Adli tatil; Hukuk Muhakemeleri Kanunu 102. madde düzenlendiği üzere 20 Temmuz’da başlayıp 31 Ağustos’ta sona eren 43 günlük zaman dilimine denir. Bu süre içerisinde bazı davalara bakılırken bazılarına da bakılmaz. Peki, Adli tatilde hangi süreler işlemeye devam eder?

Haberin Devamı

Adli tatil sürecine bazı konularla ilgili kafalarda soru işaret oluşabiliyor. Hukuk Muhakemeleri Kanunu 102. madde düzenlendiği üzere 43 gün boyunca sürecek adli tatil 20 Temmuz’da başladı. Bu süreçte de icralar ile ilgili konularda araştırmalar artışa geçti. İşte adli tatilde icra süreci ile ilgili merak edilen detaylar…

ADLİ TATİLDE İCRA SÜRELERİ DURUR MU?

Yasada belirtilen adli tatilde görülecek davalar açısından, adli tatil süreleri işler. Ancak yasa kapsamında yer verilen tatil süresince görülecek davalar dışında tutulan davalar için süre işlemez. İcra mahkemelerinin yarı alanına giren davalar ivedilikle görülen davalar arasında yer alır.

ADLİ TATİLDE HANGİ SÜRELER İŞLEMEYE DEVAM EDER?

Yine benzer şekilde bu dönemde idari yargı dışındaki diğer (hukuk ve ceza) davalar yönünden, adli tatilde bulunmanın dava açma süresi üzerinde etkisi yoktur. Adli tatilde de dava açma süresi devam etmekte yani işlemektedir. Bu nedenle adli tatil sürerken hukuk davaları ve ceza davaları açılmasını durduran bir süre yoktur.

Haberle ilgili daha fazlası: