Bugün hava durumu nasıl olacak, İstanbul’da yağmur var mı? 5 Şubat Pazartesi hava durumu raporları yayınlandı! İşte MGM bugünün hava durumu beklentisi

Güncelleme Tarihi:

Bugün hava durumu nasıl olacak, İstanbul’da yağmur var mı 5 Şubat Pazartesi hava durumu raporları yayınlandı İşte MGM bugünün hava durumu beklentisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2024 01:27

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) hava durumu raporları yayınlandı. 5 Şubat yağmur var mı sorusu da yeni haftaya başlayacak kişiler tarafından merak ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Peki, Yarın hava durumu nasıl olacak? İşte 5 Şubat Pazartesi İstanbul hava durumu!

Haberin Devamı

Son dönemde soğuk havalar ve yağışlar etkili oluyor. Özellikle büyük kentlerde yaşayan vatandaşlar yağışlı havaların olduğu günlere dikkat ediyor. 5 Şubat Pazartesi hava durumu raporları vatandaşlar tarafından kontrol ediliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) günlük ve haftalık olarak hava durumu raporlarını paylaşıyor.

5 ŞUBAT PAZARTESİ HAVA DURUMU

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğusunun yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Doğu Akdeniz'in doğusu, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Karadeniz, (Malatya hariç) Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyı kesimler ile Güneydoğu Anadolu'da yağmur ve sağanak, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadır.

Haberin Devamı

5 Şubat İstanbul hava durumu

İstanbul'da yarın hava 14 derece, parçalı ve çok bulutlu olacak. İstanbul için yarın yağmur beklentisi bulunmuyor. 

MARMARA

Parçalı ve çok bulutlu, doğu kesimlerinin akşam saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis görüleceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı ve Orta Karadeniz'de yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) esmesi bekleniyor.