2022 Güneş tutulması tarihi bekleniyor... Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek?

Güncelleme Tarihi:

2022 Güneş tutulması tarihi bekleniyor... Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 2022 12:20

Doğa olayı tutkunlarının yakından takip ettiği Güneş ve Ay tutulmalarının 2022 tarihleri paylaşılmıştı. Bu yıl takvim doğrultusunda yılın ilk Güneş tutulması 30 Nisan tarihinde gerçekleşti. Şimdi ise ikinci tutulma bekleniyor. Peki, Güneş tutulması ne zaman gerçekleşecek?

Haberin Devamı

Yılın ikinci Güneş tutulması için geri sayım başladı. Doğa olaylarına ilgisi olanlar 2022 yılının ikinci Güneş tutulmasını merakla bekliyor. Bu yüzden tutulmanın zamanı ve tarihi gibi detaylar da araştırılıyor. İşte, bu kapsamda son bilgiler...

Bu yıl ikisi ay, ikisi güneş olmak üzere dört tutulma olayı gerçekleşecek. Bunlardan sadece 25 Ekim'deki parçalı güneş tutulması Türkiye'den gözlenebilecek.

GÜNEŞ TUTULMASI NE ZAMAN?

2022 yılının önemli gök olaylarının yer aldığı takvime göre, bu yılın ikinci Güneş tutulması 25 Ekim 2022'de meydana gelecek. Tutulma saati olarak da 11:58 bekleniyor.

TÜRKİYE'DEN İZLENECEK Mİ?

İzlanda, Avrupa, Kuzey-doğu Afrika, Ortadoğu, Batı Asya, Hindistan, Batı Çin'den izlenebilecek.

Hava açık olduğu takdirde ülkemizden izlenecek.

Haberin Devamı

GÜNEŞ TUTULMASI NEDİR?

Güneş tutulması, Ay'ın yörünge hareketi sırasında Dünya ile Güneş arasına girmesi ve dolayısıyla Ay'ın Güneş'i kısmen ya da tümüyle örtmesi sonucunda gözlemlenen doğa olayıdır.

Haberle ilgili daha fazlası: