15 tatilde stajyer maaşı kesilir mi, para ödenir mi?

Güncelleme Tarihi:

15 tatilde stajyer maaşı kesilir mi, para ödenir mi
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2024 09:25

Milyonlarca öğrenci 19 Ocak Cuma günü karnesini alacak. Yarıyıl tatili sebebiyle 15 gün eğitime ara veren öğrenciler staja da ara vermiş olacak. 15 tatilde stajyer maaşı yatar mı? sorusu da öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. Öğrencilerin 1. dönemi sona erdiğinde, yaptıkları stajlar da ilk dönem için sona erer.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı 2023-2024 takvimine göre 19 Ocak Cuma günü 1. dönem sona eriyor. Milyonlarca öğrenci uzun bir dönemin ardından 15 günlük sömestr tatiline çıkacak. Çeşitli kurumlarda ve işletmelerde staj gören öğrencilerin stajları da sona erecek. Öğrenciler staj yapmadıkları dönemde paralarının yatıp yatmayacağını merak ediyor.

15 TATİLDE STAJYER MAAŞI KESİLİR Mİ, PARA ÖDENİR Mİ?

Mesleki ve Teknik Eğitim Müdürlüğünün ilgili yazısının 12. maddesinde ders yılı içinde İşletmelerde Beceri Eğitimi gören öğrencilerin yarıyıl tatilinde ücretli izinli sayılmaları gerektiği ve sigorta ödenmemesi bildirilmiştir. Bu kararla hiçbir stajyer, yarı yıl tatilinde staja gitmeyecektir. Ücretli izin sebebiyle de stajyer öğrencilerin ücretlerinin ödenmesi ve kesinti olmaması gerekmektedir. Bu durum yine de bazı işletmelerin kurallarına ve çalışma koşullarına bağlıdır.

Haberin Devamı

Meslek Eğitimi Kanunun 26. Maddesinde "Aday çırak, çırak  ve  işletmelerde  mesleki  eğitim gören öğrencilere işletmelerce her yıl tatil aylarında bir ay ücretli izin verilir." denilmektedir. Öğrencilerimiz Eylül ayından Haziran ayına kadar işletmede beceri eğitimine gittiklerinden okulların  tatil  olduğu  ay  yarıyıl tatiline denk gelmektedir.

STAJYER MAAŞI 2024 NE KADAR OLDU?

Stajyer maaşları asgari ücretle orantılı olarak artıyor. Asgari ücretle beraber stajyer maaşları 2024 yılında 5099 liraya çıktı.