Berkay: Tek hayalim baba olmak

Güncelleme Tarihi:

Berkay: Tek hayalim baba olmak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2016 16:15

“Lolita”, “Gel Gel” ve “İzmirli” şarkılarıyla tanıdığımız Berkay, yeni single’ı “Uygun Adım”la yaza iddialı bir giriş yaptı. Müzikal anlamda bulunduğu yerden memnun görünen şarkıcı, Marie Claire’e verdiği röportajda hayalinin en babalık heyecanını tatmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

◊ Müziğe nasıl başladınız?
- Ankara’da bir arkadaşımızın doğum günündeydik. Herkes şarkı söylüyordu, ben de söyledim. Bizimle birlikte gitar çalan iki arkadaşımız vardı. “Bizim bir grubumuz var. Gelip orada söylesene” dediler. Onlara şarkı söylemekten anlamadığımı söyledim. O sırada 15 yaşındaydım. Ama ısrarlarına dayanamadım. Sonra da gitar ve davul çalmaya merak sardım. O iki arkadaşımla birlikte kafelerde çalmaya başladık.

◊ Profesyonel olmaya o zaman mı karar verdiniz peki?
- Sesimin güzel olduğunu fark edebilecek düzeyde müzikle ilgilenmiyordum. Ama insanlar sürekli şarkı söylememi istiyordu. Sonunda en severek yaptığım iş oldu.

KONSERVATUVARA GİTMEDİM

◊ Müzik eğitimi aldınız mı?
- Konservatuvarı kazandım ama gitmedim. Müzik konusunda son derece donanımlı olduğuma inanıyorum. Ama tabii ki müzik, ucu bucağı olmayan bir deniz. Benim bilgim, başka bir müzisyenin yanında bir damla olarak kalabilir.

◊ İlham aldığınız kişiler kimler?
- Fatih Erkoç’a bayılıyorum! Jamiroquai dinlemeyi çok seviyorum. Michael Buble’nin hastasıyım. Pharrell’i de çok başarılı buluyorum.

◊ Biraz funk, biraz caz yani...
- Evet, funk seviyorum. Ne kadar popüler kültüre hitap etsem de kendime ait bir stüdyom, zevkim ve yapmak istediğim bir müzik var. Zaten bunu da evimin ikinci katında sahnesi, ses sistemi, enstrümanları olan bir alan yaratarak güzel değerlendirdiğimi düşünüyorum.

◊ Boş zamanınızı orada mı geçiriyorsunuz?
- Provalarımı orada yapıyorum. Kendi doğum günümü kutluyorum, özel olarak eğlenmek istediğimizde partilerimizi orada yapıyoruz.

Haberin Devamı

Berkay: Tek hayalim baba olmak



AŞIĞIM SEZEN AKSU’YA BAYILIYORUM

◊ “AraBest” albümünüz hakkında konuşalım biraz da... Müzik tarzınız önceki albümlere göre değişti sanki?
- Hayır... Müzik tarzım değişmedi. Benim işim şarkıcılık ve yorumculuk. Asla bir arabeskçi, popçu, cazcı ya da rock’çı değilim. Dolayısıyla bir önceki albümümde popüler müzik yapmam, bu albümde arabesk söylemem, yeni single’ımın pop olması bir tarzım olduğunu göstermiyor. Çünkü benim işim iyi şarkı söylemek. Ölüp gittikten sonra unutulman bir ay sürüyor ama şarkılarının hatırlanması bir ömür... Mesela Barış Manço’yu kaybedeli çok uzun zaman oldu ama biz hâlâ şarkılarını sahnede söylüyoruz. Sezen Aksu da, bu ülkenin en değerli isimlerinden biri. El bebek gül bebek, pamuklara sarıp sarmalayıp özenle korumak zorunda olduğumuz bir hanımefendi. Aşığım ona, bayılıyorum!

◊ Tanışıyor musunuz Sezen Aksu’yla?
- Tanışıyoruz; çok seviyorum onu. Çok özel ve büyük bir kalbe sahip.

◊ Sezen Aksu’yla çalışma fırsatınız oldu mu?
- Evet, ilk albümümde “Lolita” adlı bir şarkı vardı. Mithat Can Özer’in şarkısı... Yaklaşık yedi sene önce, Sezen Hanım’dan bana bir telefon geldi; o zaman İzmir’de yaşıyordum. Mithat Can’ın bir şarkısı olduğundan bahsetti. Ben de gidip kendisiyle tanıştım. Emel Müftüoğlu ve İzel de oradaydı. Şarkıyı dinledik, Sezen Hanım “Geç hadi, söyle” dedi. Şarkıyı ilk kez dinlemiştim. “Senin sesini dinledim ben. Sen yaparsın” dedi. Stüdyonun içindeyim ve dışarıda Sezen Hanım var. Bana talimat veriyor... Sonra şarkının bir yerinde takıldım çünkü çok stres yaptım.
Kasıldıkça kasıldım. Sonra içeriye biri daha girdi; Şebnem Ferah! Bildiğin konservatuvar sınavı gibiydi; o kadar heyecanlandım. Neyse, bir şekilde şarkıyı söyledim. Sezen Hanım’ın bende yeri çok ayrı. Bana sözü var, inşallah yeniden birlikte çalışacağız. Olmazsa da giderim evinin önünde yatarım.

Haberin Devamı

EVLENMEK İSTEDİĞİMİ ÖZLEM’E SÖYLEDİM

◊ Yeni single’ınız “Uygun Adım”dan bahsedelim biraz da...
- İki hafta içinde karar verdiğim bir single oldu. Parçanın sözü ve müziği Murat Dalkılıç’a ait.

◊ En çok hayalini kurduğunuz şey nedir?
- Bu soruyla hep karşılaşıyorum aslında. En büyük hayalim en kısa zamanda baba olmak.

◊ Peki ufukta evlilik var mı?
- Tabii ki var. Ben evlenmek istediğimi Özlem’e (Katipoğlu) söyledim. Onu çok seviyorum.

BERKAY'LA KISA KISA

◊ Yazın tatilinde en çok gitmeyi sevdiği yer: Türkiye’deki sakin yerler, koylar.
◊ En son dinlediği albüm: Michael Buble.
◊ Duş alırken söylediği şarkı: Asla söylemem!
◊ En sevdiği aktör: Al Pacino.
◊ Giyim tarzını en beğendiği isim: Jason Statham ve Johnny Depp karışımı
◊ Ona göre güzel kadın: Özlem Katipoğlu (gülüyor) ve Penelope Cruz.

Haberin Devamı

Berkay: Tek hayalim baba olmak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!