Batman v Superman saman alevi gibi

Güncelleme Tarihi:

Batman v Superman saman alevi gibi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2016 23:33

Vizyona girdiği ilk haftada gişe rekorlarını alt üst eden Batman v Superman: Adaletin Şafağı, ikinci haftasında düşüşe geçti. Eleştirmenler ve izleycilerden gelen olumsuz eleştirilerin filmin gişesini büyük ölçüde etkilediği düşünülüyor.

Haberin Devamı

DC Comics evreninin iki tanınmış süper kahramanını karşı karşıya getiren Batman v Superman: Adaletin Şafağı; Türk Hava Yolları'nın sponsorluğu, Justice Leauge'in temellerinin atılması, Ben Affleck'in Batman olması, yeni kahraman Wonder Woman'in görünmesi gibi etkenler sinemaseverlerin dikkatini çekmiş ve film ilk haftasında gişe rekorları kırmıştı. Film Türkiye'de tüm zamanların en iyi Mart açılışını yaparkan Warner Bros. Türkiye'nin en iyi açılış yapan yabancı filmi olmuştu.

Batman v Superman saman alevi gibi

BATMAN V SUPERMAN: ADALETİN ŞAFAĞI DÜŞÜŞTE

Eleştirmenlerden ve izleyicilerden daha çok senaryodaki kopukluklardan dolayı olumsuz eleştiriler alan Batman v Superman, ilk haftasında gişe rekoru kırsa da ikinci haftasında farklı bir rekora imza attı. Ancak bu rekor sanılanın aksine olumlu değil daha çok olumsuz bir rekordu. Yapılan açıklamaya göre Batman v Superman: Adaletin Şafağı, gişede 52 milyon dolarlık hasılatıyla %68.4 oranında bir düşüş yaşayarak ikinci haftasında en çok düşüş yaşayan süper kahraman filmi oldu.

Haberin Devamı

Batman v Superman saman alevi gibi

HAYAL KIRIKLIĞI

Alacakaranlık serisi ve Harry Potter ve Ölüm Yadigârlari: Bölüm 2 gibi filmlerle aynı kaderi paylaşan Batman v Superman: Adaletin Şafağı, bir süper kahraman filmi olmasından dolayı düşüş yaşayan filmlere göre daha çok dikkat çekiyor. Senaryonun kopuk olması ve izleyiciyi çekememesi en önemli etkenlerden biri olsa da, Ben Affleck'in büyüleyici Batman performansı, Jesse Eisenberg'in Lex Luther yorumu ile film kendini kurtarıyor. Ancak oyuncuların başarısı bile filmin kötü eleştirilerden kurtulmasına yetmiyor.

 

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!