‘Başarılı fon yöneticilerine ihtiyacımız var’

Güncelleme Tarihi:

‘Başarılı fon  yöneticilerine  ihtiyacımız var’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2017 20:37

Dünyada özel sermaye fonu sayısının 7 bine çıktığını ve bu fonların 4 trilyon dolarlık bir kaynağı yönettiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Sektörün 15 trilyon dolarlık büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. Bu pastadan daha fazla pay alabilmek için hem ümit vaat eden girişimcilere hem de başarılı fon yöneticilerine ihtiyacımız var” dedi.

Haberin Devamı

SON dönemde hız kazanan ülke ekonomisine karşı olumsuz algı oluşturma çabalarına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bu algı çabasının tam tersine, sahip olduğu büyük potansiyelin yanında tüm yatırımcıları cezbeden ülke olma özelliğini güçlendirerek sürdürdüğünü söyledi. Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen, ’Türkiye İnovasyon ve Girişimcilik Haftası’ kapanış oturumunda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin uluslararası rekabetteki gücünü artıracak girişimlerin hayata geçmesi gerektiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kamunun, üniversitelerin ve özel teşebbüsün desteklediği girişimcilik ve kuluçka merkezleri, bu bakımdan önem arz ediyor. Hedeflerimize ulaşmak için, kamunun sunduğu desteklerin yanı sıra aynı amaçla yatırım yapan girişim sermayesi fonlarını da harekete geçirmeliyiz. Özel sermaye fonları sektörünün son yıllarda ulusal varlık fonları, yatırım fonları, aile şirketleri, nitelikli yatırımcılardan kayda değer bir meblağ topladığını biliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Dünyada 2008’de 4 bin 700 civarında bulunan özel sermaye fonu sayısının bugün 7 binin üzerine çıktığını söyleyen Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: ”Bu fonlar yaklaşık 4 trilyon dolarlık bir kaynağı yönetiyorlar. Sektörün gelecek 10 yılda 15 trilyon dolarlık bir büyüklüğe ulaşacağı öngörülüyor. Bu pastadan daha fazla pay alabilmek için hem ümit vadeden girişimcilere hem de başarılı fon yöneticilerine ihtiyacımız var. Diğer taraftan büyük şirketlerin kurduğu girişim sermayesi fonları, sadece 2017 yılının ilk yarısında dünya genelinde 13 milyar doların üzerinde yatırım yapmış durumdalar.

Ülkemizdeki büyük şirketlerimizin de benzer şekilde fonlar kurarak, girişimcilere yatırım yapmalarını bekliyoruz. Buradaki destek sadece maddi olarak değil, tecrübe paylaşımı şeklinde de olmalıdır. Basiretli iş adamlarımız, tecrübelerini genç iş adamlarımıza, bunun yanında genç girişimcilerimize aktararak, onların fırsatları görmelerini temin etmelidir. Küçük olsun benim olsun zihniyeti aynen ‘Yeni icat çıkarma.’ sözünde olduğu gibi, yenilikler yaparak büyümenin önünde bir engel olarak duruyor.”

Haberin Devamı

‘Başarılı fon  yöneticilerine  ihtiyacımız var’

ELEKTRİKLİ OTOBÜSE BİNDİ

CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, organizasyonunun ardından Beşiktaş Yıldız’daki Mabeyn Köşküne, İstanbul Kongre Merkezi önünde bulunan TEMSA tarafından üretilen elektrikli otobüse binerek gitti. Ayrıca Güler Sabancı Erdoğan’ın bindiği otobüsü Cumhurbaşkanlığı’na hediye etti.

İNOVALİG VE TİM İNOVASYON ÖDÜLLERİ DE DAĞITILDI

Etkinlikte TİM İnovasyon ve İnovalig ödülleri dağıtıldı. TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin “Birkaç yıl öce ilk kez İnovalig Ödüllerine başladığımızda 460 firma başvurmuştu. Bu yıl 1.000’e yakın başvuru aldık” dedi. İnovaLİG ödüllerini Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci ve TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi birlikte verdi.

Haberin Devamı

‘Başarılı fon  yöneticilerine  ihtiyacımız var’

İNOVALİG ŞAMPİYONLARI

İnovasyon Stratejisi: Farplas Oto Yedek Parça

Farplas Oto Yedek Parça CEO’su Ömer Burhanoğlu

İnovasyon Organizasyonu ve Kültürü:  Arzum Elektrikli Ev Aletleri

Arzum Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kolbaşı

İnovasyon Döngüsü: Temsa Global

Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı,

İnovasyon Kaynakları: Turkcell

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça,

İnovasyon Sonuçları: VSY Biyoteknoloji  

VSY Biyoteknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ercan Varlıbaş

‘Başarılı fon  yöneticilerine  ihtiyacımız var’

TİM İNOVASYON ÖDÜLLERİ

Patent Liderliği Özel Ödülü: Koç Holding

Haberin Devamı

Koç Holding CEO’su Levent Çakıroğlu

Hizmet İnovasyonu Özel Ödülü: Çalık Holding

Çalık Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık

Açık İnovasyon Özel Ödülü: Sabancı Holding

Sabancı Holding Sanayi Grubu Başkanı Cenk Alper

Girişim Finansmanı Özel Ödülü: TEB

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici

İnovasyon Dönüşümü Özel Ödülü: THY

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı

İletişim İnovasyonu Özel Ödülü: Turkcell

Turkcell Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Akça

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!