Bakan Müezzinoğlu Yaşar Kemal ile ilgili soruları yanıtladı

Güncelleme Tarihi:

Bakan Müezzinoğlu Yaşar Kemal ile ilgili soruları yanıtladı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 31, 2015 15:10

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi, "Türkiye'nin en iyi merkezinde hekim arkadaşlar uğraşıyor ama tıbbın yapabileceklerini yapacağız." dedi.

Haberin Devamı

Türk edebiyatının efsanevi ismi Yaşar Kemal'in sağlık durumuyla ilgili soruları yanıtlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Kronik hastalıkları olan önemli bir entelektüelimiz. Hastaneye akciğer enfeksiyonu ve kalp ritim bozukluğu nedeniyle gelmiş olmasıyla ilgili bir problem yok. Esas sorunu diğer sorunlar... Karaciğer ve diğer organ sorunları nedeniyle tedavisi devam ediyor. Türkiye'nin en iyi merkezinde hekim arkadaşlar uğraşıyor ama tıbbın yapabileceklerini yapacağız. Ümit ediyoruz ki iyi olur" dedi.

14 OCAK'TAN BERİ DURUMU BELİRSİZ

14 Ocak'ta Çapa Tıp Fakültesi Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma kaldırılan Yaşar Kemal o günden beri hastanede tedavi görüyor. Birçok siyasetçi, yazar ve sanatçının ziyaret ettiği Yaşar Kemal'in durumu ise belirsizliğini koruyor. İstanbul Tabip Odası da bugün yaptığı yazılı açıklamada, ünlü yazarımız Yaşar Kemal'in yapay solunum uygulamasının devam ettiğini, altta yatan nedenlere bağlı olarak çoğul organ yetersizliklerini kontrol altına alma çabalarının sürdüğünü belirtti.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!