Babasına ciğerini verdi

Güncelleme Tarihi:

Babasına ciğerini verdi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2007 11:56

İZMİR'de Ege Üniversitesi Hastanesi'nde gerçekleştirilen bir ameliyatla İstanbullu 50 yaşındaki Serdar Cihan'a, kızı 25 yaşındaki Tuğçe Gençaslan'ın karaciğerinin bir parçası nakledildi.

Kendisine 3 yıl önce İstanbul Samatya Devlet Hastanesi'nde Hepatit B'ye bağlı karaciğer yetmezliği teşhisi konduğunu anlatan 26 yıllık evli ve 3 çocuk babası Serdar Cihan, “Burada teşhisin konmasının ardından, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavim devam etti. Ancak yapılan ilaç tedavisinden olumlu sonuç alınamayınca doktorlarımız tek çözümün organ naklinde olduğnu söylediler. Bunun üzerine nakil için Ege Üniversitesi'ne gelmeye karar verdik” dedi.

Dört aydır tedavilerinin Ege Üniversitesi Hastanesi'nde sürdüğünü kaydeden Cihan, “Nakil gündeme geldiğinde ilk olarak kızım Tuğçe gönüllü oldu. Yapılan testlerden olumlu sonuç alınınca nakile karar verildi. Kızımın sayesinde inşallah eski sağlığıma kavuşacağım. Çok mutluyum” diye konuştu.

Testlerin olumlu çıkması ve naklin gerçekleşmesi nedeniyle mutlu olduğunu dile getiren 8 aylık evli Tuğçe Gençaslan, “Tek isteğim babamın bir an önce iyileşerek sağlığına kavuşması. Umarım herşey yolunda gider ve babam iyileşir” dedi.
Nakli Doç. Dr. Murat Kılıç, Doç. Dr. Murat Zeytunlu ve Plastik Cerrahi'den Prof. Dr. Mehmet Alper başkanlığındaki ekip gerçekleştirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!