Bilgisayar arızası, üretimi durma noktasına getirdi

Güncelleme Tarihi:

Bilgisayar arızası, üretimi durma noktasına getirdi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2023 10:07

Otomotiv devi Volkswagen’de dün yaşanan bir bilgisayar arızası, grubun merkezi altyapısını felç etti, grubun Almanya’da araç üreten Wolfsburg, Emden, Zwickau ve Osnabrück olmak üzere dört tesisinde üretimi durma noktasına getirdi.

Haberin Devamı

KASSEL, Braunschweig ve Salzgitter’deki bileşen fabrikaların da bu arızadan etkilendiği kaydedildi. Wolfsburger Allgemeine Zeitung gazetesi, öğle saatlerinde başlayan arıza nedeniyle şirketin elektronik posta trafiğinin etkilediğini ve telefon sistemlerinin felç olduğunu yazdı. Audi sözcüsü Alman Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, VW’nin yan kuruluşu Audi’nin de bilgisayar kesintisinden etkilendiğini belirtti.

Bilgisayar arızası, üretimi durma noktasına getirdi

BİR VARDİYA İPTAL EDİLDİ
Hannoversche Allgemeine Zeitung’un haberine göre Hannover’de Volkswagen Ticari Araç’ın bir vardiyası arıza nedeniyle iptal edildi. Aynı şekilde şirketin Wolfsburg’daki ofislerinde de uzun süre çalışmak mümkün olmadı. Diğer lokasyonlarda ise acil durum çağrısı çalışmadı. Ağ arızasının nedeni de henüz bilinmiyor. Şirket bünyesinde bir kriz masası ekibi oluşturulurken, dışarıdan bir hacker saldırısı olasılığının düşük olduğu belirtildi. Şirketten yapılan açıklamada arızanın gece geç saatlerde giderildiği belirtildi. Fabrikalarda üretime yeniden başlandı. Zaman zaman bazı birimlerde aksaklıkların devam edebileceği ve gün içinde bunların da çözüleceği kaydedilirken, bu durumun üretimi engellemeyeceği açıklandı.
Ağustos ayının sonunda da Japon otomobil devi Toyota böyle bir arızadan etkilenmiş, Japonya’da üretim bir gün durmuştu. Arızanın parça siparişlerini yöneten sistemdeki bir hata olduğu açıklanmış, daha sonra da bunun nedeninin sunuculardaki yetersiz depolama alanı olduğu belirtilmişti. Olayın bir siber saldırı olmadığı açıklanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!