Atları daha yakından tanımanızı sağlayacak 4 önemli bilgi

Güncelleme Tarihi:

Atları daha yakından tanımanızı sağlayacak 4 önemli bilgi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2017 10:02

Atlar binlerce yıldır insanlara eşlik ettiler ve bugün hala bunu yapmaya devam ediyorlar.

Haberin Devamı

Tarihi film ve dizilerde atları sıklıkla görürüz ve onların ne kadar sadık ve uysal hayvanlar olduklarını düşünürüz. Temelde atları daha yakından tanımak için onlarla beraber olmak ve bir bağ kurmak önemlidir. Ancak bazı bilgiler yine de atları daha iyi tanımanızı sağlayarak aslında onlar hakkında ne kadar az şey bildiğinizi gösterebilir. O halde haklarında çok az şey bildiğimiz atları bu yazıyla onurlandıralım.

At Gülmesi

Bir atın üst dudaklarını kıvırarak ve dişlerini göstererek güldüğünü düşündüğünüz olmuş olabilir. Ancak gerçekte atlar gülmezler ve bu hareketi aslında etraflarındaki kokunun iyi bir koku olup olmadığını anlamak için yaparlar. Atlar üst dudaklarını kıvırarak dişlerini gösterdikleri zaman kokunun özel koku bezlerine iletilmesini sağlarlar ve böylelikle almak istedikleri koku hakkında bilgi sahibi olurlar.

Gözler

Haberin Devamı

Aslında bir atın gözleri herhangi bir kara memelisinden çok daha büyüktür ve bilimsel olarak bakıldığı zaman atların gözlerinin bir insan gözünden 9 kat daha büyük olduğu kanıtlanmıştır. Ancak yine de atlar bir insan gibi gözlerini istedikleri şekilde odaklayamazlar. Aynı zamanda atların göz retinalarının alt kısmı nesleri uzaktan, üst kısmı ise yakından izlemek içindir.

Atları daha yakından tanımanızı sağlayacak 4 önemli bilgi

Diş ve Beyin

Belki bu komik bir bilgi gibi görünebilir ancak atların dişleri kafalarında beyinlerinden çok daha büyük bir yer kaplar. Ancak bu onların zeki olmadığı anlamına gelmez. Bu konuyla alakalı daha detaylı bilgi için bir sonraki maddeye bakınız.

Atları daha yakından tanımanızı sağlayacak 4 önemli bilgi

Hafıza

Atların çok duygusal hayvanlar oldukları bilinmektedir. Ancak bunun da ötesinde bir atın hafızası son derece güçlüdür ve kendisine iyi davranan bir kişiyi hayatının sonuna kadar dost olarak kabul eder. Aynı zamanda atlar daha önce söylenen sözleri de çok iyi anlıyor, hatta bu konuda filler kadar iyiler diyebiliriz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!