Antalya'da yenilen 4 golün 3 nedeni

Güncelleme Tarihi:

Antalyada yenilen 4 golün 3 nedeni
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2016 21:06

RAKİPLERİNE pozisyon vermezken F.Bahçe’nin Antalyaspor’dan 4 gol yiyip mağlup olması camiayı şoke etti. “Ne oluyor” sorusunun yanıtı da aslında Aziz Yıldırım’ın ‘rehavet’ açıklamasında gizli.

Haberin Devamı

Pereira’nın analizleri ve defansa yaptırdığı idmanlara rağmen goller, tabiri caizse, çalışılan yerlerden geldi. Takımın kendisine aşırı güvenmesi Antalya’da taktiksel disiplinden uzaklaştırdı. F.Bahçe’nin genlerine aykırı olan defansif özellikli 3 ön libero ısrarı da bir diğer tartışma noktası. İşte şoke edici yenilginin temel nedenleri:

1- VAN PERSİE-FERNANDAO İKİLEMİ BİR TÜRLÜ BİTMİYOR

Takım, Van Persie-Fernandao ikileminden kurtulamıyor. Son kupa maçında 120 dakika oynayan Van Persie, “Hazır değil” denilerek kulübede tutuldu. Maç sonunda mutsuz görünen Hollandalı’nın taraftara tek başına gitmesi bir reaksiyondu. Pek çalışkan görünmeyen Fernandao’ya ve rekor top kaybı yaşayan Markovic’e sabredilmesi dikkat çekiciydi.

2- ORTA SAHA DA DESTEK VEREMEDİ

Haberin Devamı

PereIra, idmanlarda ön liberolara özel bir görev vermişti. Savunma arkasına kaçan Samuel Eto’o ve Mbilla’ya ön liberoların yardımıyla önlem alınmasını istedi. Ancak bu isteği sahaya hiç yansımadı.

Antalyasporlular defalarca defans arkasına ara toplarla sızdı. Bu sorun savunmadaki Simon Kjaer’in yokluğundan değil, daha çok orta saha oyuncularının bu sezonun en kötü futbolunu oynamasından kaynaklandı.

3- DİEGO YOK, PEREİRA DA ERKEN HAVLU ATTI

Son kupa maçının kahramanı Diego Ribas neden ilk 11’de yoktu? Takım organizasyonunu yapacak tek isim oydu. Gözlerin çevrildiği Nani de gününde değildi. Pereira, çift forvete dönünce rakibi daha rahat gelmeye başladı.

Ancak daha da önemlisi 3-0’dan sonra Portekizli’nin de pes edip kulübeye çekilmesiydi. Bunlara, ‘şampiyonluk kazanılmış’ havası da eklendi, yenilgi kaçınılmaz oldu.

TEKLİFE BAKMADIM, ÇÜNKÜ ŞAMPİYONLUK İSTİYORUM

-F.BAHÇE’nin Portekizli yıldızı Nani, hedefinin şampiyonluk olduğunu söyledi. Nani, Fenerbahçe Gazetesi’ne konuştu. İşte bazı başlıklar:
-Çin’den gelen teklife dönüp bakmadım bile...
-Türk hakemleriyle anlaşmakta zorluk çekiyorum. Bir çok hakem İngilizce bilmiyor. Türk oyuncuları onların üzerinde bir baskı kurduğunda buna göre karar veriyorlar.
-UEFA Avrupa Ligi’nde çok iyi bir takımla karşılaşacağız. Hedefimiz Lokomotiv Moskova’yı eleyip yola devam etmek olacak.
-Fenerbahçe formasıyla attığım her gol güzel ama en iyisi Antalyaspor’a karşı kupada attığım golümdü...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!