Sertleşen rüzgârlardan korunmak için cildinize nasıl bakmalısınız?

Güncelleme Tarihi:

Sertleşen rüzgârlardan korunmak için cildinize nasıl bakmalısınız
Oluşturulma Tarihi: Kasım 20, 2017 09:29

Yazın sıcak günleri geride kaldı. Bütün yaz güneşin altında tüm elastikiyetini ve parlaklığını kaybeden cildinizi tatil dönüşü tam onarmaya başlamıştınız ki şimdi de sert esen rüzgârlar nedeniyle cildinizde çatlamalar, kurumalar ve dökülmeler başladı. Yapılması gereken tek şey bu sorun kronik bir hal almadan cildi soğuk kış günlerine hazırlamaktır. İşte size adım adım takip edebileceğiniz koruyucu yöntemler.

Haberin Devamı

Mevsimine göre ürünler tercih edin

Cilt bakımı he mevsim ayrı bir uzmanlık gerektirir. Yazın terleme dolayısıyla fazla nemlenen cilt yağlanırken kışın soğuk rüzgârlardan dolayı kurumalar başlayabilir. Bu nedenle yazın ve kışın kullanacağınız kozmetik ürünleri birbirinden farklı olmalıdır. Yazın cildinizi derinden temizleyen ürünleri tercih ederken kışın nem dengesini sağlayan ürünlere yönelmelisiniz. Ayrıca kuru bir cilde sahipseniz peeling gibi işlemlerden uzak durmalısınız.

Sertleşen rüzgârlardan korunmak için cildinize nasıl bakmalısınız

Sıcak-soğuk değişimlerine dikkat edin

Mevsim geçişlerinde karşımıza çıkan en büyük problem sıcak-soğuk değişiminden dolayı cildin nemini kaybederek çatlamasıdır. Bu çatlaklar cildin ince bölgeleri olan yüz çevresi, burun kenarı ve dudak kenarlarında olur. Eğer sizin de hassas bir cildiniz varsa ve kurumaya çok müsaitse özellikle sıcak su kullanmaktan kaçınmalı ve duş süresini 5-10 dakikadan fazla tutmamalısınız. Satın aldığınız temizlik ürünlerinde 5.5 pH seviyesine dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Sertleşen rüzgârlardan korunmak için cildinize nasıl bakmalısınız

Bol bol su için

Su içmek cildimizin sağlığı için en önemli gerekliliklerden biridir. Derinizdeki su oranının her daim yüzde 10’un üzerinde olması gerekmektedir. Bu su oranı azaldığında ciltte kuruma olur ve açık cilt tabakası egzama gibi istenmeyen hastalıklara davetiye çıkarabilir. Bu nedenle her gün 2 litre su tüketilmesi cilt için çok önemlidir.

Sertleşen rüzgârlardan korunmak için cildinize nasıl bakmalısınız

Sağlıklı beslenin

Sağlıklı beslenme tıpkı su içmek gibi cilt için hayati önem taşır. Özellikle soğuk havalarda vitamin ihtiyacı artan vücudun bu eksikliği cildine de yansır. Bu nedenle bu dönemde vitamin ve mineral yönünden zengin olan yiyecekler tüketmelisiniz. Sağlıklı beslenme; sivilcelerden cilt kuruluğuna birçok cilt problemine engel olmak için önemli bir silahtır.

BAKMADAN GEÇME!