Pratik un helvası nasıl yapılır? Un helvası tarifi ve malzemeleri

Güncelleme Tarihi:

Pratik un helvası nasıl yapılır Un helvası tarifi ve malzemeleri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 19, 2018 15:02

Pratik ve lezzetli bir tatlı olan un helvası tarifinin püf noktaları son günlerde merak konusu oldu. Lezzetli olduğu kadar kolay olması sebebiyle de sıklıkla tercih edilen un helvası Türk mutfak kültüründe, kandil ya diğer özel günlerde yapılıp komşulara ikram ediliyor. Peki, un helvası nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Diğer tatlılara göre daha düşük kalorili olan un helvası, tatlı krizlerinde bir numaralı alternatiflerden olmaya devam ediyor. Düşük maliyetli olması hem de kolayca hazırlanması nedeniyle sofraları süsleyen un helvasının malzemelerini ve tarifini derledik. İşte, un helvası tarifi ve malzemeleri...

MALZEMELER

2,5 su bardağı un
200 gram tereyağ
3 çorba kaşığı sıvı yağ
2 su bardağı süt
2 su bardağı toz şeker

YAPILIŞI

İlk olarak derin bir tencerede tereyağını eritip içerisine bir miktar sıvı yağ ekleyin. Ardından unu ilave ederek kısık ateşte yavaş yavaş karıştırarak, un kahverengi kıvama gelene kadar bekleyin. Bu işlemi yaparken bir yandan da oda sıcaklığındaki sütün içerisinde şekeri eritin. İstediğiniz kıvama gelen una şerbeti ekleyin ve tahta kaşığa yapışmayacak kıvama gelince ocaktan alın ve bir süre dinlenmeye bırakın. Son aşamada damak zevkinize göre tarçın, ceviz ya da fındık gibi ürünlerle süsleyerek servis edin.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!