Kışlık domates püresi nasıl yapılır? Kışlık domates yapımı

Güncelleme Tarihi:

Kışlık domates püresi nasıl yapılır Kışlık domates yapımı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 14, 2018 16:45

Yazın bitmesi ve sonbaharın gelmesiyle birlikte ev kadınlarının kışlık hazırlama telaşı başladı. Salçadan turşuya, konserveden reçele kadar çeşitli ürünleri evde kendileri hazırlayan kadınlar böylece, kışın tüketecekleri ürünlerin maliyetini düşüyor ve soğuk kış aylarında yemeklerini lezzetlendiriyor. Nasıl yapıldığı ve tarifi en çok merak edilenlerden biri de domates püresi oldu. Peki, kışlık domates püresi nasıl yapılır?

Haberin Devamı

Sebzelerin yoğun olarak yetiştiği yaz aylarında taze ürünü en uygun fiyata bulma imkanına sahip olan kadınlar, yaptıkları çalışmalarla evlerinin eksiklerini gideriyor. Kadınların en çok emek sarf ettiği alanların başında ise kışlık domates yapımı geliyor. İşte, ev yapımı kışlık domates püresi tarifi...

Evde yapacağınız üretimle ailenizin bir yıllık domates püresi ihtiyacını uygun fiyata karşılayabilirsiniz. Böylelikle maliyetin yanında yıl boyunca katkısız ve doğal ürünlerle beslenmiş de olacaksınız. İşte, en pratik kışlık domates püresi tarifi...

İlk olarak 5 kg domatesi bol suyla iyice yıkayın. Ortasındaki yeşil sapı çıkarın ve arka kısımlarını çarpı (X) şeklinde çizin. Bir yandan da kaynar suya domatesleri koyup, 15-20 saniye bekletin ve soğuk suya çıkarın. Böylelikle tüm domatesleri kolay şekilde soyacaksınız.

Haberin Devamı

Domatesleri soyduktan sonra, ufak parçalara bölüp blendırdan geçirin. Püre haline gelen domatesi derin bir tencereye alın. Tencerede, tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye başlayın. Domates kaynamaya başlayınca 50 gr tuz ekleyin. Sos kıvamına geldiğinde, daha önceden sterilize ettiğiniz kavanozlara sıcak halde doldurun. Kavanozların kapağını sıkıca kapatıp, ters çevirerek kaldırın.

BAKMADAN GEÇME!