Fransa'da 1000 araç yakıldı

Güncelleme Tarihi:

Fransada 1000 araç yakıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2017 09:47

Çok sayıda ilginç adete sahip bir ülke olarak Fransa’nın bu geleneği bizi bile şaşırtmayı başardı. Telegraph'a göre, bu geleneğin 1990'larda Fransa'nın doğusundaki Strazburg çevresinde birçok yoksul göçmenin yaşadığı ilçelerde başladığı düşünülüyor.

Haberin Devamı

Otomobil yakmak, her geçen yıl ülke genelinde giderek daha fazla sayıda şehirde yılbaşı gecesi etkinliği haline gelmeye başlamış ve bir şeylerden memnun olmayan gençlerin bu oldukça tehlikeli eylemin asıl sorumlusu olduğuna inanılıyor.

Son yılbaşında da bu garip gelenek sürdürüldü. Fransız yetkililere göre “tamamen tahrip edilmiş” ve “daha az etkilenmiş” araçlar olmak üzere durumdan zarar gören toplamda 945 araç bulunuyor.

Yanan araçlarda, 2015’teki yılbaşına göre %17 yükselme söz konusu. Ancak İçişleri Bakanlığı resmi bir bildiride kutlamaların "önemli bir olay olmadan atlatıldığını" ve sadece "kamu düzeni ile ilgili birkaç sorun oluştuğunu" söyledi. Aşırı sağcı Ulusal Cephe muhalafeti ise hükümeti “son derece karanlık bir sicile” sahip olmakla suçlayarak yaşananlar ile ilgili tamamen farklı görüşte olduğunu ortaya koydu.

Haberin Devamı

Fransız polisi, yılbaşı gecesi 454 kişiyi yakaladı ve bunlardan 301’i gözaltına alındı. Nice’de iki polis memuru kundakçıların mermileri sonucu yaralanırken ve Ain’de bir otomobili söndürmeye çalışan bir itfaiye eri de hafifçe yaralandı.

Bir hatırlatma olarak, Fransa şu anda terörist saldırılarından sonra teyakkuz halinde ve Yılbaşı gecesi boyunca yaklaşık 90 bin güvenlik kuvveti sokaklardaydı.

Fransada 1000 araç yakıldı
 tarafından hazırlanmıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!